Korábbi párostársa búcsúztatta Szőcs Bernit a nyolcaddöntőben

Ötkarikás éremről álmodott, de a nyolcaddöntő jelentette egyéniben a végállomást Szőcs Bernadettenek a párizsi olimpián. A marosvásárhelyi asztaliteniszező az osztrák Sofia Polcanovától kapott ki szerdán 4-0-ra.

A mérkőzés pikantériája, hogy a moldovai Kisinyovban született Sofia Polcanova nem hétköznapi ellenfél, hanem Szőcs Berni korábbi párostársa. Az, akinek az oldalán két évvel ezelőtt Európa-bajnoki aranyérmet nyert Münchenben – a román Elizabeta Samara és Andreea Dragoman felállású duó elleni fináléban.

Fotó: A Román Asztalitenisz-szövetség Facebook-oldala/ITTF

Polcanova akkor egyéniben is aranyérmes lett, míg vegyes párosban bronzot nyert azon a kontinensviadalon, a párizsi olimpián viszont a világranglistán tízedik Szőcs számított esélyesebbnek.

Nem kérdéses viszont, hogy jól ismerik egymást, az erdélyi klasszisnak pedig meg is gyűlt vele a baja a szerdai nyolcaddöntőben, nem igazán talált ellenfelén fogást. Polcanovának végül 36 perc elegendő volt a győzelemhez, 12-10, 11-4, 13-11, 11-9-re nyert.

Szőcs, mint ismeretes, vegyes párosban korábban búcsúzott Ovidiu Ionescu oldalán, hátra van viszont még a csapatverseny, ahol Románia női válogatottja augusztus 5-én India ellen kezd.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?