Olimpiai érmes magyart legyőzve jutott nyolcaddöntőbe a váradi dzsúdós, de a dobogóért nem harcolhat

Természetesen éremről álmodok, ezért jöttem és reméljük minden jól alakul – nyilatkozta az Agerpres helyszíni tudósítójának Alex Creț, miután szerdán továbbjutott a párizsi olimpia cselgáncsversenyének első fordulójából. Sajnos álma nem sokkal később véget ért, miután a nyolcaddöntőben kikapott a brazil Rafael Macedótól.

A 90 kg-os súlycsoportban szerepelő nagyváradi dzsúdós a tokiói játékokon bronzérmes magyarországi Tóth Krisztiánt győzte le szoros meccsen. „Még nem tudom, hogyan alakul a továbbiakban a torna, nehéz meccsek vannak hátra. A magyar sportoló nagyon jó, ismertük egymást, de én minden egyes ellenfélre külön készültem” – mondta Creț.

Fotó: MTI

A meccsről beszámolt az MTI is, amelyik emlékeztett arra, hogy Tóth a tavalyi Eb-n legyőzte Crețet, ráadásul dicsőséglistájuk alapján is a magyarországi számított esélyesebbnek. Az olimpián viszont a váradi kezdett jobban, kétszer is földharcra kényszerítette ellenfelét, akit egy perc után meg is intettek. A folytatásban Creț is kapott figyelmeztetést, de az alapidő végéig nem jutottak dűlőre egymással. Következett az aranypontig tartó ráadás, amikor is a román cselgáncsozó volt aktívabb, Tóthot pedig harmadjára is leintették, ami ekkor már a leléptetését jelentette. Rendkívül csalódott volt, mert miközben a magyarországi küldöttség éremesélyesének számított, jómaga is sporttörténelmet szeretet volna írni Párizsban egy újabb ötkarikás medállal. „Elég közel álltunk egymáshoz, mégis az ő fogása többször érvényesült, mint az enyém. Ez a sidóban is megmutatkozott. Megelőzött technikákkal, jogos volt a harmadik intés is, amivel elvesztettem a mérkőzést. Igazából még nem tudom, hol keressem a hibát, úgy érzem, nem voltam stresszes. Nagyon akartam azt, hogy történelmet írjak, hogy én legyek az első magyar cselgáncsozó, aki két olimpiai érmet nyer” – értékelt a hírügynökségnek Tóth.

Nem sokkal később azonban az első olimpiáján szerepelő Creț álma is meghiúsult, a nyolcaddöntőben ugyanis kikapott Rafael Macedotól és így már nem harcolhat dobogós helyezésért.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?