FRISSÍTVE: Popovici és Németh készülhetnek a döntőre 100 gyorson

A harmadik idővel jutott kedden elődöntőbe David Popovoci 100 méter gyorson a párizsi olimpián. Az egy nappal korábban 200 gyorson aranyérmet nyert román úszótehetség a Németh Nándort is soraiban tudó előfutamból kvalifikált. A magyarországi úszó közvetlenül mögötte, a negyedik helyről váltott jegyet az esti elődöntőbe. FRISSÍTÉS: Az esti elődöntőből Németh a harmadik idővel, Popovici az ötödikkel jutott a szerdai fináléba.

Németh amúgy az előfutam során elsőként fordult, de Popovoci a második ötven méteren megelőzte őt.

Fotó: COSR/TeamRomania/Cristian Nistor

Kettejüknél jobb időt az amerikai Alexy Jack és a francia Grousset Maxime úsztak, ugyanakkor a királyszám egyik nagy favoritja, a kínai Pan Zsanli hármas holtversenyben, a 13. helyről jutott csak tovább – az első kiesőnél mindössze öt századdal úszott jobb időt.

Az elődöntőt kedden 21.30 órától rendezik, míg a szám fináléja szerda este lesz.

FRISSÍTÉS: Amíg reggel Popovici és Németh ugyanabban az előfutamban úszott, este már külön elődöntőben szerepeltek. Mindketten a másodikok lettek, de végül Németh a harmadik, Popovici pedig az ötödik idővel kvalifikált a szerdán 21.30 órakor rendezendő döntőbe. A legjobb időt ezúttal már a kínai Pan Zsanli úszta.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?