David Popovici: nagy hiányosságok vannak Romániában a sportberuházások terén

Mint írtuk, David Popovici bronzéremmel egészítette ki dicsőséglistáját a párizsi olimpiai játékokon: a 200 méter gyorson két nappal ezelőtt aranyérmet nyert román klasszis szerda este nagyot hajrázva a magyarországi Németh Nándor előtt csapott a célba a harmadik helyen a 100 gyors fináléjában. Az úszó a sajtónak elmondta: nagy hiányosságok vannak Romániában a sportberuházások terén.

A verseny után Popovici úgy nyilatkozott, most fellélegezhet, és talán még boldogabb is, mint mikor aranyérmet kapott. „Egyáltalán nem vagyok csalódott, most végre tudok pihenni, ellazulni. Amikor megnyertem az aranyat, arra gondoltam, hogy még teljesítenem kell, jól kell aludnom, mert még egy olimpiai verseny hátra van, de most már végeztem” – tette hozzá a fiatal úszó.

David Popovoci | Fotó: a Román Úszószövetség Facebook-oldala

Elmondása szerint a legjobbat nyújtotta és minden tőle telhetőt megtett, elégedett az elért eredményekkel.

Popovici felhívta a figyelmet egy súlyos problémára, miszerint Romániában nagy hiányosságok vannak a sportberuházások terén. „Sok stadionunk van, de uszodák, arénák, csarnokok mindenféle sportágak számára?” – tette fel a kérdést majd hozzáfűzte, sok probléma van az országban, a sport alulfinanszírozása az egyik.

„Többet kellene befektetni a sportba. Ne csak beszéljünk róla, hanem tegyünk is érte. Ez sokkal fontosabb küldetés számomra és az egész sportág számára, mint 4 hosszt úszni a medencében és aranyat szerezni. Persze nagyon jól éreztem magam, viszont az is fontos, hogy váltoást hozzak, és mindent megteszek majd, hogy ezt elérjem” – fejtette ki David Popovici.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?