Elképesztő finálé: David Popovici bronzérmes 100 gyorson, a kínai favorit világcsúccsal nyert

David Popovici bronzéremmel egészítette ki dicsőséglistáját a párizsi olimpiai játékokon: a 200 méter gyorson két nappal ezelőtt aranyérmet nyert román klasszis szerda este nagyot hajrázva a magyarországi Németh Nándor előtt csapott a célba a harmadik helyen a 100 gyors fináléjában. Az olimpiai bajnoki cím a világcsúcsot úszó kínai Pan Zsanli lett.

Egészen elképesztő döntő volt ez szerda esti, ahol a kínai Zsanli – aki saját világcsúcsán javított – végig őrült iramot diktált. A mezőny nem tudott beleszólni az aranyérem sorsába, a másik két dobogós helyért viszont nagy volt a hajrá. Popovici – aki kedd este az ötödik idővel kvalifikált a „királyszám” döntőjébe – nem kezdett túl jól, de az utolsó pillanatban behozta a lemaradását.

David Popovici | Fotó: COSR/Cristian Nistor/archív felvétel

Épp a magyarországi Németh Nándort sprintelte le a harmadik helyért, de az ausztrál Kyle Chalmerst már nem tudta „befogni” az ezüstérért. Hármójuk között mindössze egy-egy százmásodperc volt a különbség.

Németh Nándor | Fotó: MTI

David Popovici számára ezzel véget ért az idei olimpia: egy sporttörténeti aranyéremmel és egy ugyancsak fényesen ragyogó bronzéremmel zárt. Németh Nándor a negyedik helyen végzett, megelőzve sorrendben a francia Maxime Groussetet, a német Josha Salchowot és a két amerikaiat, Jack Alexyt és Chris Guilianót.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?