Spanyolveréssel biztosították továbbjutásukat a magyar női kézisek az olimpián

Az angolaiakkal játszott döntetlen után Spanyolországot már 27–24-re megverte a magyar női kézilabda-válogatott, a csoportkör után is folytathatja olimpiai szereplését.

Csütörtök délután negyedik meccsét is lejátszotta a magyar női kézilabda-válogatott a párizsi olimpián. A csoport korábbi mérkőzésén a hollandok simán győzték le a brazilokat, Vlagyimir Golovin szövetségi kapitány csapata győzelem esetén bebiztosíthatta a továbbjutást. Bár a spanyolok mindhárom eddigi mérkőzésüket elvesztették, lebecsülni semmiképpen nem lehetett őket.

Fotó: MTI

Nem kezdték jól a meccset a magyarok, védekezésben különösen nagy gondjuk adódott ellenfelükkel szemben, sorra kapták a gólokat. Golovin már a 10. percben felhasználta első időkérését, megpróbálva összeszedni a csapatot.

Használtak a magyar kéziseknek a taktikai utasítások, hamar fordítottak háromgólos hátrányukon és átvették a vezetést. Klujber Katrin jó formában játszott a mérkőzésen, az első húsz percben ő szerezte a magyar találatok nagy részét.

Az első percek után jelentősen visszaestek játékban a spanyolok, sok hibát vétettek támadásban, amelyeket a magyarok kihasználtak. Kedvező volt számukra az állás a félidő végéhez közeledve, de a spanyolok még kicsit faragtak a hátrányon, 14–12-re vezettek a szünetben Kuczoráék.

Fotó: MTI

Jól alakult a második játékrész eleje a magyar csapat számára, először a mérkőzésen ötgólos előnyt harcoltak ki. Ezen a ponton váratlanul megingott a játékuk, néhány perc alatt egyre csökkentették a különbséget a spanyolok, kicsit később Arcos góljával egyenlítettek is.

Sokáig 21–21 maradt az eredmény, mindkét oldalon sorra maradtak ki a lehetőségek. A magyarok tudtak hamarabb elmozdulni erről az állásról, ismét magához ragadva ezzel a kezdeményezést. Az utolsó tíz percben Vámos Petra fontos gólokat szerzett, a győzelem pedig egyre közelebbivé vált.

A magyarok végül 27–24-re megnyerték a találkozót, ezzel biztossá vált, hogy a csoportkör után is folytathatják az olimpiát, már csak az a kérdés, hányadik helyen végeznek. Az utolsó fordulóban a hollandokkal mérkőzik meg Golovin csapata.

Magyarország – Spanyolország 27–24 (14–12)

Vezette: T. Kuttler és M. Merz (németek)

Gólszerzők: Klujber K. (6), Győri-Lukács V. (5), Vámos P. (5), Kuczora Cs. (3), Fűzi-Tóvízi P. (3), Schatzl N. (2), Simon P. (2), Klivinyi K., illetve A. Cabral (6), M. Lopez (5), P. Arcos (4), L. Gonzalez (2), M. Gonzalez (2), K. Gassama (2), J. Gutierrez (2), A. Fernandez.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?