Van, ahol katonai szolgálat alóli felmentés jár az olimpiai éremért

Hongkongban életük végéig ingyen utazhatnak a tömegközlekedéssel a sikeres olimpikonok.

A legtöbb ország bőkezűen megjutalmazza az olimpián érmet szerző sportolóit, az ajándékok között azonban fölöttébb furcsák is vannak. Indonézia története során egyetlen aranyérmet szerzett, Tokióban páros tollaslabdában. A két versenyzőt 349 ezer dollárral honorálta a kormány, de egy házat, öt tehenet, s egy fasírtot forgalmazó éttermet is felajánlottak nekik, írja az economedia.ro.   Fotó: Facebook/Paris 2024

Kazahsztánban lakást kapnak a dobogósok: az arányéremért háromszobás, az ezüstért kétszobás jár, a bronzért pedig garzon.

Hongkong több százezer dollár jár az olimpiai éremért, a helyi közszállítási vállalat pedig életre szóló ingyenes bérlettel kedveskedik a sikeres sportolóknak.

Az iraki labdarúgó válogatott tagjai építési telkeket kaptak a kormánytól amiért kijutottak az olimpiára, Algériában pedig luxusautóra és lakásra számíthatnak az érmesek.

Dél-Koreában a sikeres olimpikonok a pénzjutalom mellett mentesülnek az egyébként kötelező 18 hónapos sorkatonai szolgálat alól, melyet a férfiaknak 28 éves korukig kell elkezdeniük.    

Kapcsolódók

Kimaradt?