Leiskolázva a mezőnyt olimpiai bajnok Románia női nyolcpárevezős kormányos hajója

Románia női nyolcpárevezős kormányos hajója olimpiai bajnok lett, miután szombaton óriási iramot diktálva a maguk mögé utasították a finálé mezőnyét.

A Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuța Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș és Victoria Petreanu alkotta román egység magabiztosan kezdte a párizsi döntőt, de az első ötszáz méteren még fej-fej mellett haladt a mezőny. Mi több, a táv első negyedénél pár centivel még a kanadaiak vezettek. De Románia rögtön ezután visszavette a vezetést és nagyon komoly iramot diktálva egy pillanatra sem engedték felzárkózni a riválisokat. Méterről méterre araszolva nőtt az előnyük, féltávnál közel fél hajóval, majd az utolsó 500 méterre már teljes hajóhosszal vezetve eveztek az élen.

Fotó: COSR/Cristian Nistor

A világbajnoki címvédő román lányok végül 5:54.39-as idővel hódították el az olimpiai bajnoki címet. Kanada ezüst, Nagy-Britannia bronzérmet szerzett.

A romániai küldöttség harmadik aranyérmét szerezték a párizsi olimpián.

Az evezősök olimpiai viadala a férfi nyolcasok döntőjével zárult Románia számára: a kormányoshajó itt az ötödik helyen zárt. Románia evezősei amúgy összesen kilenc nagydöntőben voltak érdekeltek a párizsi seregszemlén, ezek közül kettőt aranyéremmel, hármat ezüstéremmel zártak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?