Szülinapi ajándékot akar dobni Halász Bence az olimpiai döntőben

A várakozásoknak megfelelően döntőbe jutott Halász Bence a párizsi olimpia atlétikaversenyén. A kétszeres világbajnoki bronz- és Eb-ezüstérmes magyarországi kalapácsvető pénteken hatodikként kvalifikált a legjobb tizenhat közé, és mivel a finálét épp a születésnapján rendezik, ajándékot akar majd dobni magának vasárnap.

A pénteki selejtezőket követően azt mondta, hogy a csúszás kissé felborította a terveit, mivel nem könnyű bemelegítve tartania magát és folyamatosan koncentráltnak maradni. „És azért nekem ott volt a zabszem, ahol kellett neki lenni a három évvel ezelőtti kiesésem után...” – mondta az MTI-nek, utalva arra, hogy a tokiói játékokon nem sikerült bekerülnie a döntőbe.

Elmondta azt is, hogy próbálta feltérképezni a dobókört, mert sokkal lassabb, fogósabb, nem lehet benne olyan gyorsan forogni, ahogyan ő szokott. Emiatt egy kicsit „át kellett állítania az agyát”, vallotta Halász.

Halász Bence | Fotó: MTI

„Az volt a feladat, hogy bejussak a döntőbe és azért nem sok embernek adatik meg, hogy a születésnapján rendezik a döntőt... A célom az, hogy dobjak magamnak egy születésnapi ajándékot” – mondta az 1997. augusztus 4-én született atléta.

Halász Bence kiemelte, két nap múlva egy teljesen más verseny kezdődik, amelyiken nem számít, hogy most ki mekkorát dobott.

Amúgy a pénteki nap során a magyarországi atléták közül Rába Dániel és Varga Donát is kiesett kalapácsvetésben, de női 100 méteres síkfutásban Takács Boglárka elődöntőbe jutott.

A pénteken kezdett romániai atléták közül Daniela Stanciu magasugrónak nem sikerült továbbjutnia, a hármasugró Diana Anamaria Ion és Andreea Taloș, valamint a súlylökő Andei Toader 19 óra után kezdenek. A hétvége során a kalapácsdobó Bianca Ghelber vasárnap 11:20 órakor kezd, az akadályfutó Stella Rutto pedig ugyanaznap délben szerepel. A kalapácsvető Miklós Andreea szerepelésére augusztus 5-éig (12:55 óra) várni kell. De aznap délben kezd a diszkoszvető Alin Firfirică is. Majd augusztus 6-án a gerelyhajító Alexandru Novac és a távolugró Alina Rotaru-Kottmann is bemutatkozik. A maratonfutás augusztus 11-én lesz Párizsban.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?