FRISSÍTVE: Itt az újabb olimpiai ezüst evezésben

Újabb olimpiai érmek evezésben: Ioana Vrînceanu és Roxana Anghel kormányos nélküli kettese, majd pedig Gianina van Groningen és Ionela Cozmiuc könnyűsúlyú kétpárevezős duója a dobogó második fokára állhatott fel a pénteki döntőket követően.

A romániai küldöttség, mint ismeretes, egy nappal korábban már begyűjtött egy arany és egy ezüstérmet evezésben, most pedig két újabb hajó sikerét ünnepelhetik Párizsban.

Ioana Vrînceanu és Roxana Anghel női kormányos nélküli kettesét csak a világbajnoki címvédő hollandok tudták megelőzni, az ausztrál, az amerikai, a litván és a görög egység mögéjük szorult a döntőben. A Román Olimpiai- és Sportbizottság (COSR) közösségi oldalán kiemelte, hogy Vrînceanu és Anghel betartották Antonio Colamonici és Sorin Băhnărel edzők utasításait, így tovább gazdagították a romániai evezősport legsikeresebb hajójának dicsőséglistáját.

Fotó: COSR/Cristian Nistor

A pénteki éremszerzés ezzel még nem ért véget: a versenynap utolsó fináléjában a Gianina van Groningen és Ionela Cozmiuc alkotta könnyűsúlyú kétpárevezős hajó is a másodikként ért célba. A britteket ugyan nem tudták beérni az aranyért, de kiváló hajrában maguk mögött tartották a görög egységet az ezüstéremért.

Fotó: COSR/Cristian Nistor

Románia férfi kormányos nélküli négyese ugyan csak a negyedik helyen zárt, a romániai küldöttség már most túlszárnyalta a tokiói eredményeket, hiszen az eddig begyűjtött négy evezős érem mellett David Popovici is szerzett egy aranyat és egy bronzot úszásban.

És az evezősök küzdelme még nem ért véget: szombaton 11:50 órától rendezik a női nyolpárevezősök döntőjét, ahol Vrânceanuék ismét éremesélyesként indulnak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?