David Popovici hazajött: „ezek az érmek, csak két fémdarab, de éveken át dolgoztam érte”

Fotó: Agerpres

Hazautazott a párizsi olimpiáról David Popovici. Románia első férfi olimpiai bajnok úszóját az otopeni-i repülőtéren fogadták, ahol a sajtó képviselői előtt be is mutatta az ötkarikás játékokon kiharcolt érmeit.

Ismeretes, hogy 200 méter gyorson aranyat, 100 gyorson pedig bronzérmet nyert. „Ezek az érmek. Csak két nagyon nehéz fémdarab, de ezért egyesek egy életen át dolgoznak. Én éveket dolgoztam értük. Egyesek egy élet munkája után hódítják el, másoknak sohasem sikerül” – mondta Popovici, aki köszönetet mondott azoknak, akik a képernyő előtt nézték a versenyét, azoknak, akik a helyszínen, a lelátóról szurkoltak, és mindenkinek, aki hitt benne. „Nem lehetsz eredményes egy rendkívül jó és elkötelezett csapat nélkül” – tette hozzá. Mindenkit arra biztatott, hogy továbbra is támogassák az olimpián részvevő sportolókat.

Emlékeztett, hogy a hazai rossz edzéskörülményekről már a versenye után beszélt, most hozzátette, szerinte sok olyan nyilatkozat, interjú van, amelyet az állam irányítóinak meg kellene hallgatniuk. „Szükség van, hogy ésszel fektessünk be a sportba” – mondta.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?