Vereséggel zárták az olimpia csoportkörét a női kézisek, Golovin szerint gépiesen játszottak

A már biztos negyeddöntős magyar női kézilabda-válogatott 30-26-ra kikapott Hollandiától a párizsi olimpia szombati versenynapján, a csoportkör utolsó fordulójában.

Vlagyimir Golovin szövetségi kapitány együttese így a csoport harmadik vagy negyedik helyezettjeként kap ellenfelet, és Lille-ben a norvég, dán, svéd hármas valamelyikével szemben folytatja szereplését kedden.

Fotó: MTI

Beszámolójában az MTI felidézte, hogy a magyarok előbb 31-28-ra kikaptak a címvédő, házigazda és világbajnok franciáktól, majd 25-24-re nyertek Brazília ellen, kedden 31-31-es döntetlent játszottak Angolával, csütörtökön pedig 27-24-re legyőzték a spanyolokat.

A hollandok elleni mérkőzést értékelve Golovin úgy érezte, hogy tanítványai gépiesen játszottak. „Védekezésben elmaradtak ütközések, támadásban inkább egymástól vártuk a csodát az első félidőben” – mondta, hozzátéve, hogy a második félidőben kicsit jobb lett a védekezés, illetve a kapuban Böde-Bíró Blanka „nagyon sokat segített” abban, hogy a mérkőzés nyílt maradjon.

Rámutatott arra is, hogy ha nem történik meglepetés, akkor a svédekkel játszanak majd a negyeddöntőben. A svédeket a debreceni olimpiai selejtező alkalmával 28-25-re legyőzték, de Golovin figyelmeztetett, hogy a párizsi találkozó teljesen más lesz, mint ami akkor volt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?