Párizs 2024: Egy góllal kaptak ki a magyar női pólósok az amerikaiaktól, lemaradtak az elődöntőről

Hiába tartotta magát az USA ellen három és fél negyeden keresztül a magyar csapat, a meccs végét rosszabbul bírta, kiesett az olimpiáról.

A magyar csapat az elmúlt években több nagy világversenyen is megmérkőzött az amerikaiakkal, többek között világbajnoki finálékban is, most viszont már az olimpia negyeddöntőjében összecsaptak velük.Fotó: MTI/Czeglédy Zsolt

Egyik csapat sem szerzett gólt a mérkőzés első perceiben, végül Garda találatával a magyarok törték meg a jeget, ők szereztek vezetést. Nem sokkal később az amerikaiak egyik legnagyobb klasszisa. Steffens egyenlített. Egy gyors szabaddobás után Leimeter is a hálóba talált, a magyar csapat vezetett az első negyed végén.

Várható volt, hogy az amerikaiak ellen jó védekezés kell majd a meccsben maradáshoz, erre készültek is Mihók Attiláék. Egy ideig féken is tarották a kék sapkásokat, a második negyedben viszont két gólt kaptak tőlük és egyet sem lőttek, fordult az állás a szünetre.

Keszthelyi Rita ellentámadásból szerezte meg csapata harmadik gólját, ismét egyenlítve ezzel. Nagy volt a küzdelem a medencében, szépen tartották magukat a magyarok, 4–4-ről fordulhattak rá az utolsó nyolc percre.

Mindkét csapat nehezen épített támadásokat a negyedik negyedben is, percekig nem született gól, az amerikaiak viszont kettős emberelőnybe kerültek, amit Fattal ki is használt. Fontos pillanatban vette vissza a vezetést az USA, kevés időt hagyva a magyaroknak egyenlíteni. Faragó Kamilla lövése a végén kapu mellé ment, az amerikaiak pedig megőrizték előnyüket, ők jutottak be a legjobb négy közé.

Magyarország – Egyesült Államok 4–5 (2–1, 0–2, 2–1, 0–1)

Vezette: V. Putnikovics (Szerbia) és Zhang Liang (Kína).

Gólszerzők: Garda K., Leimeter D., Keszthelyi R., Faragó K., illetve M. Steffens (2), T. Prentice, J. Roemer, R. Fattal.

Kapcsolódók

Kimaradt?