Párizs 2024: Utolsó másodpercekben kapott góllal vesztettek a magyar férfi kézisek a norvégok ellen

Sokáig vezetett harmadik csoportmérkőzésén a magyar férfi-kézilabda válogatott, de őrült végjátékban 26–25-ös vereséget szenvedett Norvégiától.

Miután első, egyiptomiak elleni mérkőzését a véghajrában vesztette el, az argentínokat pedig simán legyőzte, a magyar férfi kézilabda-válogatott szerda délelőtt a norvégokkal csapott össze. A csoport erős mezőnye miatt mindenképpen fontos cél volt Chema csapatának a pontszerzés, hiszen csak nehéz ellenfelek várnak rájuk a folytatásban.

Jó ritmust hozott a találkozó eleje, mindkét csapat sorra dobta a gólokat. Az északiak stílusát ismerve várható volt a gyors ritmus a mérkőzésen, kérdéses volt, a magyarok mennyire tudják tartani majd a tempót. Egyik válogatott sem távolodott el a másiktól az első negyed órában.Fotók: MTI/Illyés TiborKifejezetten jól játszottak Bánhídiék első olimpiai meccsük elejéhez képest, támadásban sorra jöttek a jó megoldások és befejezések. Palasics Kristóf szép védéseket mutatott be a kapuban, a magyarok vezettek. Egy pillanatra sem volt szabad a magyaroknak alábbhagyni, ugyanis hibáik ellenére is hatékonyak tudtak lenni a norvégok, közel tartották magukat.

A félidő második felében egyre inkább formába lendült a magyar kapus, sorra hárította Sagosenék próbálkozásait. Kitartott a jó forma a szünetig, nem tudtak olyan jól játszani a norvégok, mint előző meccsükön, a házigazda franciák legyőzésénél. Előnyben vonultak szünetre a magyarok, 13–11-re vezettek.

Fontos volt a továbbiakban is a játékszínvonal fenntartása, várható volt, hogy a norvégok magasabb fokozatra akarnak majd kapcsolni a folytatásban. Ezt meg is tették, a második játékrész első hét percében pedig csak Imre Bence szerzett gólt a magyar csapatból, egyenlítettek a piros mezesek.Nem tört össze Chema csapata a kisebb hullámvölgy után, ismét magához ragadta a kezdeményezést és újra irányította mérkőzést. Koncentráltan játszottak a magyar játékosok, szükség is volt rá, mert szinte minden hibát kihasználtak a norvégok.

Az utolsó tíz percre is fej fej mellett fordultak rá a csapatok, minden a végjátékon múlt. Bodó fontos pillanatokban óriási gólokat bombázott az ellenfél kapujába. Az 57. percben hosszú idő után először vették át a vezetést az északiak, a magyarok viszont az utolsó perc előtt egyenlítettek. A végén Imre Bence kezében volt a győzelem, de nem dobta be ziccerét, az utolsó másodpercekben pedig túloldalon a norvégok gólt szereztek, 26–25-re megnyerték a mérkőzést, fájó csapást mérve ezzel a szinte végig jól játszó magyarokra.

Magyarország–Norvégia 25–26 (13–11)

Vezette: B. Lah és D. Sok (szlovénok)

Gólszerzők: Imre B. (6), Bodó R. (6),Bánhídi B. (6), Szita Z. (2), Bóka B. (2), Fazekas G., Ilics Z., illetve A. Blonz (8), S. Lyse (6), S. Sagosen (3), G. Setterblom (3), K. Björnsen (2), P. Overby (2), T. Grondahl, H. Reinkind.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?