Párizs 2024: A magyar és román férfi pólósok is kikaptak második csoportmeccsükön

Nem bírt a spanyolokkal a magyar férfi vízilabda-válogatott az olimpiai tornán, 10–7-re veszítette el a kedd esti mérkőzést. Vancsikék korábban az amerikaiaktól kaptak ki hatgólos különbséggel.

Második olimpiai meccsén a spanyolokkal csapott össze Varga Zsolt csapata. A két válogatott gyakran készül együtt a nagy világversenyekre, szoros mérkőzésre lehetett számítani köztük.

Első emberelőnyét kihasználatlanul hagyta a mérkőzésen a magyar válogatott és hosszas támadássorozata után sem tudott vezetést szerezni. Sokáig nem találtak be a spanyolok sem, de közel öt perc után végül sikerült megtörniük a jeget Munarriz révén. Nehézkesen építették támadásaikat a magyarok, a fehér sapkások második gólja után viszont Angyal Dánielnek sikerült kapuba juttatnia a labdát. 2–1-re vezettek a spanyolok az első negyed után.Fotó: MTIEgyik csapat sem játszott nagy tempóban vagy lendületesen a folytatásban sem, de Vígvári Vince bravúros ejtéssel egyenlített. Nem maradt döntetlen az állás a szünetre, néhány másodperccel a dudaszó előtt szereztek gólt a spanyolok, ismét ők játszottak előnyben.

Nem alakult jól a helyzet a magyaroknak a harmadik negyedben, a meccsen először három góllal húzott el tőlük Spanyolország, időt kellett kérnie Varga Zsoltnak. A következő támadásnál Vámos talált a kapuba, a jó védekezés után pedig Fekete csökkentette tovább a különbséget. Sokkal nagyobb sebességgel játszottak a spanyolok, mint a mérkőzés elején, újabb góljuk után 8–6-ra vezettek az utolsó nyolc perc előtt.

Egyre inkább úgy látszott, hogy a magyar csapat nem fogja tudni behozni a hátrányt és nem is volt elég erős hozzá. Végül 10–7-re nyerték meg a meccset az ibériaiak, akik a játékidő nagy részében irányítani tudták az eseményeket. Ezzel a vereséggel még semmi nincs veszve a folytatásra nézve Varga Zsolt csapatának, de hosszútávon a kedd este mutatott játéknál jobbra lesz szüksége.

Korábban a Vancsik Leventét keretben tudó román csapat 14–8-ra kapott ki az Egyesült Államoktól, elveszítve ezzel második csoportmeccsét is az olimpiai tornán.

Magyarország – Spanyolország 7–10 (1–2, 2–2, 3–4, 1–2)

Gólszezők: Angyal D. (2), Vígvári Vince, Zalánki G., Vámos M., Fekete G., Manhercz K., illetve A. Munarriz Egana (2), A. Granados Ordega (2), M. Larumbe Gonfaus (2S. Cabanas Pegado,), B. Sanahuja, M. Fenera, M. de Toro Dominguez.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?