Vízilabda: egygólos vereséget szenvedtek a magyarok a horvátoktól, a bronzéremért játszhatnak

Lehetősége volt egyenlíteni Horvátország elleni elődöntőjében a magyar férfi vízilabda-válogatottnak, de végül 9–8-ra elvesztette a meccset. Vámosék az amerikaiakkal csapnak össze a harmadik helyért.

Miután az olaszokat drámai fordulatokkal teli büntetőpárbajban ejtette ki, Horvátország ellen már az olimpiai döntőért játszhatott a Varga-legénység péntek este. A horvát csapat csúcsformában játszott a spanyolok elleni negyeddöntőben, nehéz mérkőzésre számíthattak a magyarok is.

Már fél perc után megszerezték a vezetést a horvátok a meccsen, a korábbi olimpiai bajnok Maro Jokovics góljával. Sikeres volt az első magyar támadás is, Jansik Szilárd közelről lőtte kapuba a labdát. Nagyon koncentráltan és élesen játszott Varga Zsolt csapata az első percekben, több olyan labdaszerz.se is volt, amely után gólt tudott szerezni.

Fotó: MTI

A jó magyar kezdésre volt válasza a kék sapkásoknak, keményebb védekezésre váltottak és jó befejezésekkel egyenlítettek az első negyed végére, 3–3-ról jöhetett a folytatás.

Kemény küzdelmet hozott a következő nyolc perc is, fej fej mellett haladtak a csapatok. Horvát részről Fatovics kiemelkedő formában játszott, egymás után dobta a gólokat. Főleg az ő vezérletével vette át csapata a kezdeményezést a mérkőzésen, 7–5-re vezetett a szünetben.

Nehéz helyzetből kellett visszakapaszkodnia a meccsbe Vámoséknak, a horvátok kapusa ugyanis ihletett formában védett, csapattársai pedig támadásban kihasználták nagyobb lehetőségeiket. Manhercz és Vámos is fontos pillanatban hibázott büntetőt, így nem tudták csökkenteni a harmadik negyedben a különbséget a magyarok.

9–7-es horvát előnyről fordultak rá a csapatok az utolsó nyolc percre.  A folytatásban is sok esélyét kihasználatlanul hagyták a fehér sapkások, de a horvátok támadójátéka sem működött jobban. Nagy Ádám góljával egyre csökkent a különbség, támadhatott az egyenlítésért a magyar csapat ezen a ponton Varga Zsolt időt kért.

Nem sikerült kihasználniuk a lehetőséget, a horvátok pedig sokáig ott tudták tartani a labdát a magyar kapu előtt, nem volt idő újabb támadásra. Végül 9–8-ra nyerték a mérkőzést a kék sapkások, ők jutottak be a fináléba.

Korábban a szerbek 10–6-ra verték meg az amerikaiakat, így ők lesznek a horvátok ellenfelei a döntőben. 

Magyarország – Horvátország 8–9 (3–3, 2–4, 2–2, 1–0)

Vezette: Frank Ohme (német) és David Gomez Pordomingo (spanyol).

Gólszerzők: Vámos M. (2), Jansik Sz. (2), Varga D., Fekete G., Angyal D., Nagy Á., illetve L. Fatovics (5), L. Bukics (2), M. Jokovics, M. Zuvela.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?