Nem jött össze a bravúr Miklós Andreának, az elődöntőben búcsúzott az olimpiától

A kolozsvári síkfutó ötödik helyen ért célba futamában, elmaradva az előfutamok során elért egyéni rekordjától. Bár nem jutott be a fináléba, szép eredménnyel zárta a párizsi versenyt.

Szerda este a négyszáz méteres síkfutók mezőnyének második elődöntőjében állt rajthoz a kolozsvári Miklós Andrea. A futónő az előfutamok során megdöntötte egyéni csúcsát, tehát kiváló formában várta az újabb fordulót.

Ennek ellenére nem volt reális elvárás vele szemben a döntőbe jutás, hiszen erős riválisokkal kellett összemérnie erejét, akik közül többen már ötven másodpercen belül is lefutották korábban a távot.

Fotó forrása: Román Olimpiai- és Sportbizottság

Miklós Andrea a kilences pályáról indulva vágott neki a futamnak, a rajtot viszont a brit Nielsen korai bemozdulása miatt visszafújták a versenybírók. Másodjára már végigmehetett a mezőny, nagyot küzdött a kolozsvári versenyző a jó helyezésért.  Végül ötödik helyen ért célba a futamban, időeredménye viszont ezúttal elmaradt egyéni legjobbjától. 

Nem jutott be eredményével a fináléba, de tisztes helytállással búcsúzhat az olimpiától. Az első futamot bahreini, a másodikat dominikai, a harmadikat pedig lengyel futó nyerte meg.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?