Olimpiai rekorddal jutott elődöntőbe Cătălin Chirilă

Cătălin Chirilă olimpiai rekorddal kvalifikált az elődöntőbe a párizsi olimpián. A világbajnok román kenus pénteken lapátol a fináléért 1000 méteren.

Jól indult szerdán a párizsi olimpia Románia éremesélyes kenusának: előfutamát megnyerve, 3:44.75 perces olimpiai csúcsot evezve jutott tovább az eldöntőbe. Cătălin Chirlă a verseny után azt mondta, hogy intenzív futam volt.

Fotó: COSR/TeamRomania/Cristian Nistor

„A francia Bart miatt változtattam kicsit a stratégiámon. Gyakran mondogatom, hogy ellenfél függvényében változhat a taktika, így történt ez most is. Ne akartam túl nagy előnyt adni neki, hogy pszichológiailag ne kerüljön komfortos helyzetbe. A futam második felébe volt némi hullám, szerintem a csónakoktól, amelyekről filmeznek. Remélem, hogy nem ismétlődik meg az elődöntőbe, mert kényelmetlenséget okozott” – idézte a világ- és Európa-bajnok kenust a Román Olimpiai- és Sportbizottság (COSR) Facebook-oldala.

Chirilă – akinek a kenujára fel van festve kutyája, Lord – nem tulajdonít sok jelentőséget az olimpiai csúcsnak, amit elért. „Csak az érdekel, hogy elsőként haladjak át a célvonalon” – mondta.

A kenusok 1000 méteres távjának elődöntőjét pénteken 12.30 órakor rendezik, majd alig pár órával később, 14.40 órától már a fináléban lapától a mezőny. A román kenus hangsúlyozta, bár nagyon rövid az idő a két futam között, vannak tartalékai.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?