FRISSÍTVE: Nyolcadik hely Romániának gerendán, talajon óvás „taszította le” az olimpiai dobogóról Bărbosut

Sabrina Maneca Voinea kétszer is leesett a gerendáról a tornászok olimpiai döntőjében, ezért az utolsó, azaz a nyolcadik helyen zárt hétfőn.

Nem ő volt viszont az egyedüli, aki a szerdöntő során hibázott, az amerikai klasszis Simone Bilesnak sem sikerült a gyakorlata, ezért lemaradt a dobogóról és csak az ötödik helyen zárt.

Gerendán az olasz Alice D’Amato lett az olimpiai bajnok, megelőzve a kínai Yaqin Zhout és az olasz Manila Espositót.

Sabrina Voinea | Fotó: Agerpres

A szerenkénti finálék hétfőn talajon folytatódtak, ahol Románia a 17 éves Voinea, valamint Ana Maria Bărbosu révén érdekelt.

Ismeretes, hogy Románia női tornászainak ezúttal sikerült a csapatban is döntőzniük, ahol a hetedik helyen zártak. Érmet utoljára 2012-ben szereztek, akkor a csapat bronzrémes lett, míg Sandra Izbașa ugrásban aranyat, Cătălina Ponor pedig talajon ezüstérmet ünnepelt.

Női ugrásban különben korábban az amerikai Simone Biles – aki csapattal és egyéni összetettben is nyert – lett az aranyérmes, felemás korláton az algériai Kajlia Nemur nyert, míg a férfi mezőnyben gyűrűn a kínai Liu Jang lett az olimpiai bajnok, ugrásban pedig az ötkarikás játékok történetében először a Fülöp-szigeteki Carlos Edriel Yulo állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. Utóbbi talajon is elhódította az aranyat, míg a lólengés olimpiai bajnoka az ír Rys McClenaghan lett.

FRISSÍTÉS: Talajon Románia közel járt az éremszerzéshez a tornászok utolsó fináléjában, mi több, Ana Maria Bărbosu már a bronzérmet ünnepelte, amikor az amerikai Jordan Chiles óvása nyomán végül visszacsúszott a negyedik helyre. A romániai edzők is óvtak amúgy a finálé során, ők Voina pontszámát nem tartották igazságosnak, de esetében nem módosult az eredmény, ezért a 17 éves tornász az ötödik helyen zárt a döntőben. Talajon az olimpiai bajnok a brazil Rebeca Andrade lett, mögötte az amerikai Simone Biles ezüstéremmel vigasztalódhatott.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?