A kalapácsvető Halász Bence olimpiai ezüstéremet nyert a születésnapján

A magyar sportoló legjobb dobását csak kanadai ellenfele tudta überelni a vasárnap esti döntőben, így a dobogó második fokára állhatott fel.

Erős mezőnyben kellett versenyeznie Halász Bencének férfi kalapácsvetésben a párizsi olimpián, hiszen ellenfelei közül sokan jó dobással kezdtek, főként a kanadai Katzberg, aki 84 méternél is távolabb juttatta a kalapácsot. Várható volt, hogy ezzel az eredménnyel kevesen fogják tudni felvenni a versenyt.

Fotó: MTI

Nem roppant össze az épp 27. születésnapját ünneplő Halász a nyomás alatt, bár elsőre nem dobott kiemelkedőt, következő két próbálkozása jobban sikerült, az egyik elég volt ahhoz, hogy második helyre ugorjon a versenyben. Bár a közel nyolcvan méteres eredményt nem javította meg a továbbiakban, mögötte lévő riválisai sem szárnyalták őt túl.

Az a döntő végéhez közeledve egyre inkább nyilvánvaló volt, hogy nem veszélyezteti semmi a kanadai első helyét és a többiek küzdhetnek meg egymással a dobogós és pontszerző helyekért. Az ukrán Kokhan utolsó dobása megközelítette ugyan Halász Bencéét, de nem ért el jobb eredményt, ezzel a magyar sportoló ezüstérmes helye biztossá vált.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?