Noah Lyles célfotóval lett a száz méteres síkfutás olimpiai bajnoka

Az amerikai versenyző hátrányból jött vissza az ötkarikás játékok legyorsabb és egyik legnépszerűbb számában. Néhány centivel előzte meg jamaicai ellenfelét és nyerte meg a finálét.

Magas színvonalú elődöntökkel kezdődtek a férfiak száz méteres síkfutásának vasárnap esti futamai a párizsi olimpián. Az atlétikai versenyek és egyben az olimpia egyik legnépszerűbb számának mezőnyében az amerikai Noah Lyes tűnik a fő esélyesének, a vasárnap esti elődöntők során viszont két jamaicai ellenfele is megelőzte őt az időeredményeket tekintve, jelezve, hogy velük is számolni kell majd.

Fotó: Agerpres/EPA

A szám címvédője az olasz Marcell Jacobs volt, de nem mutatott annyira jó formát az elődöntőkben sem, hogy reális esélye lehessen a címvédésre. Miután az elődöntők véget értek, kevesebb mint másfél órájuk volt pihenni a versenyzőknek, mielőtt a döntőben is összemérik sebességüket.

A finálét az esti program végén rendezték meg és annyira szoros hajrát hozott, mint az várható volt. Négy versenyző is három századmásodperc különbségen belül ért célba. Feszült pillanatok előzték meg az eredményhirdetés pillanatát, amely végén a táv második felében hátrányát ledolgozó amerikai Noah Lyles lett az olimpiai bajnok. A jamaicai Kishane Thompson centikkel maradt le az aranyéremről, mögöttük harmadik helyen pedig a szintén Egyesült Államokat képviselő Fred Kerley végzett.

Kicsivel maradt le a dobogóról a dél-afrikaiak versenyzője, Akani Simbine, a címvédő Marcell Jacobs pedig az ötödik helyen zárta a finálét.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?