FRISSÍTVE: Egyéni csúccsal olimpiai elődöntős a kolozsvári Miklós Andrea – „Eljött az én időm”

Fotó: Miklós Andrea Instagram-oldala

Továbbjutott a párizsi olimpia atlétikai tornájának selejtezőiből Miklós Andrea, a kolozsvári síkfutó eddigi legjobb idejét futotta 400 méteren.

A 25 éves atléta a hétfő déli első előfutamban állt rajthoz 400 méteres síkfutásban, 50.54-es egyéni csúcsával a harmadik helyen zárt. Ez azt jelenti, hogy automatikusan továbbjutott a szerda esti elődöntőbe.

Összesen amúgy hat előfutamot rendeztek, ezek alapján Miklósé volt a 15. legjobb idő. Az összesített szerint a dominikai köztársaságbeli Marileidy Paulino nyerte a selejtezőket 49.42 másodperces idővel. Mögötte a brit Amber Anning és a bahraini Eid Salva Nasszer végeztek ugyancsak 50 másodperc alatti idővel. Utóbbi egyébként épp Miklóssal együtt szerepelt a selejtezőben.

A 400 méteres síkfutás elődöntője szerdán 21.45 órától lesz.

Hétfőn egyébként Alin Alexandru Firfirică diszkoszvetésben kvalifikált a szerdán 21.25 órakor kezdődő fináléba. A romániai küldöttségből korábban Bianca Ghelber is döntőbe jutott kalapácsvetésben.

Románia utoljára a 2008-as olimpián szerzett atlétikában érmet. Akkor Costantin Diță megnyerte a maratonfutást.

FRISSÍTÉS: Miklós Andrea a selejtezőket követően a Román Olimpiai- és Sportbizottság (COSR) hivatalos honlapján azt mondta, hogy az előfutam során az izgalom jelenti a legnagyobb nehézséget. „80 ezer néző kiabál a lelátókon, szurkol, ami fantasztikus, de kicsit el is veszíted az összpontosítást. De az elmúlt időben készültem erre a pillanatra és készen állok a döntőre. Mindent beleadok, hogy kvalifikáljak a fináléba, de tudom, hogy nem lesz könnyű. Korábban még gyermek voltam, most viszont 25 éves vagyok, van tapasztalatom és úgy gondolom, hogy eljött az én időm” – fogalmazott a kolozsvári atléta.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?