A parkban szunyókálva filmezték le az olimpiai bajnokot

A szabadba „menekült” az olimpiai falu hősége és a kartonágyak elől Thomas Ceccon. Az olaszok olimpiai bajnok úszóját egy pad mellett, a fűre leterített törülközőjén szunyókálva filmezték le.

A 100 méter háton aranyérmes, a 4x100 gyorsváltóval pedig bronzérmes 23 éves sportolót egy kenus „érte tette”, amint az olimpiai falu utcáján alszik, a felvétel pedig természetesen gyorsan szétterjedt az interneten.

Fotó: Agerpres/EPA

Főleg azok után, hogy Ceccon egyike volt azoknak, akik korábban panaszkodtak az olimpiai faluban uralkodó körülményekre. Ismeretes, hogy a környezettudatosság jegyében az épületekben nincs légkondicionáló. Egy természetes ventillációs rendszertől remélték a hőmérséklet normalizálását a szobákban, de többek szerint ez a gyakorlatban megbukott.

„Szörnyen meleg van, az ennivaló pedig nagyon rossz. Rengeteg sportoló hagyja el emiatt az olimpiai falut, ami ebből a szempontból csalódást jelent, de különben minden rendben van” – mondta korábban a The Sunnak Ceccon. Neki 200 méter háton nem sikerült döntőbe jutnia, bevallása szerint fáradt volt, mert a zaj és a meleg közepette nem tud aludni. Hasonlóképp panaszkodott csapattársa, Gregorio Paltrinieri is, aki szerint ilyen rossz körülményeket még nem tapasztalat, emlékeztetett az ANSA.

Ezek után talán nem annyira meglepő, hogy a nők bálványaként emlegetett úszó végül a falu parkjában szunyókált el, ahol úgy tűnik, hogy kényelmesebb, mint a szobákban. Bár azt fontos leszögezni, hogy az Olasz Úszöszövetség közleményt adott ki, leszögezve, Ceccon nem az olimpiai szálláshelye miatt aludt a szabadban, egyszerűen csak „szunyókált egyet”.

Arról már korábban mi is beszámoltunk, hogy sok panaszt érte az olimpiai falut, valóban többen kiköltöztek onnan, hogy ideálisabb körülmények között pihenhessenek és készülhessenek a versenyekre. Az ételt, a hőséget és a közlekedést bírálták leginkább.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?