Párizs 2024: Hosszabbításban kaptak ki a svédektől a magyar női kézisek, búcsúztak az olimpiától

Közel volt az elődöntőbe jutáshoz a magyar csapat a negyeddöntőben, de a hosszabbítást már nem bírta, 36–32-re vesztett Svédország ellen.

Svédországgal csapott össze a magyar női kézilabda-válogatott az olimpiai elődöntőbe jutásért. Golovin Vlagyimir csapatának nem volt könnyű dolga, annak ellenére sem, hogy az ötkarikás játékokra többek között a skandinávok legyőzésével jutott ki.

Szoros játékkal kezdődött a mérkőzés, felvették az első percekben a magyarok a svédek tempóját és folyamatosan góllal tudtak válaszolni a bekapott találatokra. Az első negyed óra végén viszont egymás után kétszer adtak el labdát a piros mezesek, Golovin azonnal időt kért, hogy a játékot rendbe tegye.

Fotó: MTI

Nem sikerült a magyaroknak megtörni rossz szériájukat, négygólos hátrányban találták magukat, ahonnan meg kellett próbáljanak visszakapaszkodni. Klujber és Vámos jó teljesítménye kellett ahhoz, hogy a szünetre egy gólosra csökkentsék a különbséget, ami bizakodásra adott okot nekik a folytatásra.

Próbáltak ismét növelni előnyüket a svédek a második játékrész elején, de a magyarok hasonlóan koncentráltan tértek vissza az öltözőből, néhány kihagyott lehetőség ellenére egyenlítettek. Győri-Lukács góljával először vették át a vezetést a mérkőzésen, aminek még messze volt a meccs vége.

Az utolsó negyed órára szoros állásról fordultak rá a csapatok, felváltva vezették a mérkőzést. Többször is nehéz helyzetből zárkóztak vissza a magyarok a találkozó során, kérdés volt, mennyire fogják bírni a végjátékot.

Mindkét kapus fontos védéseket mutatott be a rendes játékidő utolsó perceiben, amikor már minden egyes gólnak komoly jelentősége volt. Az 57. percben kiállítást kapott a magyar csapat, de nem jött ki rosszul az emberhátrányból, továbbra is megmaradt az egyenlőség.

Negyven másodperccel a lefújás előtt időt kért Golovin Vlagyimir, megtervezve játékosai utolsó támadását. Vámos Petra góllal fejezte be az akciót, ezzel kulcsfontosságú pillanatban juttatta előnyhöz csapatát. Innen már csak egyenlíteni tudtak a svédek Koppang góljával, jöhetett a hosszabbítás.

A kétszer öt perces ráadást sokkal jobban kezdték a skandinávok, jelentős előnyt építettek fel, ami már behozhatatlannak is bizonyult a magyarok számára. Svédország végül 36–32-re nyerte meg a mérkőzést, bejutott az elődöntőbe, Klujberék pedig búcsúztak a tornától.

Kora délután a franciák 26–23-ra nyertek Németország ellen, így ők játszanak majd a legjobb négy között a svédekkel.

Magyarország – Svédország 29–29 (15–16), hosszabbítás után 32–36

Vezette: A. Konjicanin és D. Konjicanin (bosnyákok)
Gólszerzők: Klujber K. (11), Vámos P. (6), Győri-Lukács V. (4), Simon P. (3), Kuczora Cs. (4), Szöllősi-Schatzl N. (3), Füzí-Tóvízi P., illetve N. Koppang (7), J. N. Hagman (6), L. Blohm (6), Roberts (5),  E. Hansson (4), J. Carlson (2), T. Axner, E. Lindquist, O. Lofquist, K. Thorleifsdottir

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?