Kolozsvári óvodáscsoport nyerte meg a Cifra palota… videópályázatot

A kolozsvári Szent Imre Római Katolikus Óvoda Csillag csoportja nyerte meg a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program Cifra palota, zöld az ablaka című videópályázatát, amelynek célja volt bemutatni, hogy a magyar népdal fontos szerepet játszik az anyanyelv megtartásában – tájékoztattak a szervezők a Facebookon.

Amint a szervezők írják „a kolozsvári Szent Imre Római Katolikus Óvoda videójának minősége, megszerkesztettsége már első perctől jelzi, hogy profi produkciót láthatunk majd”. Emellett kiemelték az igényes díszletet, kellékeket, szép viseletbe öltözött gyerekeket, a tiszta énekhangot és a dalválasztást.  

A videópályázat második helyezettje gyergyóditrói Siklódi Lőrinc Általános Iskola, amelynél a dalválasztás, valamint a népdalhoz illő koreográfia és viselet is tetszett a zsűrinek. A képzeletbeli dobogó harmadik fokát a madéfalvi Micimackó Napköziotthon foglalta el. A videópályázatot Horvátország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna területén működő, külhoni magyar óvodák és külhoni magyar tannyelvű óvodai csoportok számára hirdették meg, a nyertesek értékes ajándékcsomagot nyertek.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?