Drámai büntetőpárbajban verték meg a magyar pólósok az olaszokat az olimpiai elődöntőért

A magyar férfi vízilabda-válogatottnak kétgólos hátrányból kellett visszakapaszkodnia Olaszország ellen, végül ötméteresekkel nyertek. Az elődöntőben a horvátokkal játszanak a párizsi olimpián.

Miután a párizsi olimpia csoportkörében több vereséget is elszenvedett a magyar férfi vízilabda-válogatott, a negyeddöntőben is nehéz meccsre számíthatott Olaszország legjobbjai ellen.

Jól kezdte a meccset Varga Zsolt csapata, Manhercz Krisztián három gólt is lőtt az első negyedben, amire Velotto révén csak kettővel válaszoltak az olaszok az előny tehát a magyar csapatnál volt nyolc perc után.

Fotó: MTI

A második negyedet komoly közjáték zavarta meg, amit elsősorban a játékvezetők döntése okozott – az egyik bíró különben épp a nagyváradi Adrian Alexandrescu volt, akinek sorozatban ez a negyedik olimpiája. Az olaszok részéről Condemi egyenlített 3–3-nál, a bírók viszont úgy ítélték meg, hogy utána szándékosan ütötte meg magyar ellenfelét és a rendkívül szigorú ítélettel, négy perces kiállítással büntetett. Ez azt is jelentette, hogy az olaszok gólját elveszik, a magyarok pedig büntetőt kaptak, amit Manhercz ismét belőtt. 

Feszültséget eredményeztek a történtek a medencében, Varga Zsolt  csapatának viszont ez nagy lehetőséget jelentett, hogy folyamatos emberelőnyben elhúzzanak az olaszoktól. Nem használták ki az esélyt, az olaszok pedig az őket ért nehézségek ellenére egyenlítettek, később pedig át is vették a vezetést.

Már kétgólos előnyben voltak a fehér sapkások, amikor a magyarok hosszú szünet után újra  kapuba találtak, de innentől kezdve az olaszok irányították a találkozót. Az utolsó nyolc perc előtt egyetlen találat volt a különbség a javukra, de élesebbnek tűnt a játékuk.

Ennek ellenére gyors gólokat szerzett fontos pillanatokban a magyar válogatott, Vogl Soma pedig büntetőt védett. Szoros maradt a mérkőzés egészen a végéig, az utolsó percre 9–9-es állásról fordultak rá a csapatok. Az olaszok elhibázták utolsó támadásukat, a magyarok viszont ellentámadásból nem tudtak büntetni és megnyerni a meccset.

Ötméteres párbaj döntött a győztes kilétéről. Az első kihagyott magyar büntető után Vogl két védést is bemutatott. Két bedobott büntető után Fekete Gergő is hibázott, a magyar kapus viszont harmadszorra is hárított. Utolsó ötösét kapuba lőtte Varga Zsolt csapata, kiharcolva ezzel részvételét az elődöntőben.

A legjobb négy között Horvátországgal játszanak Manhercz Krisztiánék, a másik ágon pedig szerb-amerikai meccs lesz. 

Magyarország–Olaszország 9–9 (3–2, 1–0, 2–5, 3–2), büntetők után 12–10

Vezette: Adrian Alexandrescu (Románia), illetve Veselin Miskovics (Montenegró).

Gólszerzők: Manhercz K. (5), Zalánki G. (3), Fekete G., illetve G. Echenique (3), F. di Fulvio (3), A. Velotto (2), N. Presciutti.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?