Férfi vízilabda: lecsúszott a dobogóról a magyar csapat, büntetőpárbajban maradt alul az amerikaiak ellen

Negyedik helyen zárta a Varga-legénység a párizsi olimpiát. 8–8-as rendes játékidő után a szétlövésben egy ötméterest sem dobtak be a magyarok az USA ellen.

A magyar csapat egy góllal maradt alul Horvátországgal szemben az elődöntőben, ezzel elveszett az esély az aranyéremre, de a bronzért még megküzdhettek Vámosék. Ellenfelük azok az amerikaiak voltak, akik a szerbektől kaptak ki előző mérkőzésükön. Nem tűnt egyszerű feladatnak a harmadik hely megszerzése sem a magyarok számára.

Fotók: MTI

Az amerikaiak szerezték a meccs első gólját, amelyre Zalánki Gergő gyors találattal válaszolt. Nem játszottak igazán élesen a magyarok, az USA irányította az első negyedben a mérkőzést, az első nyolc perc után 3–2-re vezettek is a meccsen.

Cupido góljával indult a második negyed, ezzel először növelték kétgólosra előnyüket az amerikaiak, a magyar támadások pedig továbbra is döcögtek. Percekig egyáltalán nem találtak hálóba Varga Zsolt játékosai, végül Manhercz törte meg a jeget. Lehetősége lett volna a félidő vége előtt egyenlíteni, Varga viszont kihagyta a megítélt büntetőt, maradt az amerikai előny.

Fordulni látszott a helyzet a szünet után, Varga és Vígvári is gólt tudott szerezni, az amerikaiaknak erre viszont még volt válaszuk. Visszaszerezték a vezetést a harmadik negyed végére, mindenről az utolsó nyolc perc döntött.

Izgalmasan alakult a végjáték is, Varga csapata zsinórban három gólt szerzett és közel érezhette magához a győzelmet, az amerikaiak viszont ismét egyenlített. 8–8-nál fontos emberelőnyt hagytak ki a magyarok, ez volt az utolsó lehetőségük rendes játékidőben megnyerni a meccset, így viszont jöhetett a büntetőpárbaj.

A lehető legrosszabbul kezdte a szétlövést a magyar csapat, Varga Dénes kapufára lőtte az első ötméterest, Vígváriét pedig a kapus védte ki. Az amerikaiak első három kísérletüket bedobták, kevés esélyük maradt már a magyaroknak visszajönni. Nem is történt már újabb fordulat, Zalánki a harmadik büntetőt is kihagyta ezzel eldőlt a párbaj. A csapat ezzel negyedik helyen zárta az olimpián.

Magyarország – Egyesült Államok 8–8 (2–3, 1–1, 2–2, 3–2), büntetők után 8–11

Vezette: S. Darvieux (francia) és D. Gomez Pordomingo (spanyol).

Gólszerzők: Zalánki G. (2), Varga D. (2), Manhercz K., Vígvári V., Nagy Ádám, Angyal D., illetve B. Hallock (2), , C.W. Dodd, J. Hooper, L. Cupido, A. Bowen, M. Irving, H. Daube.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?