Lehengerlő versenyzéssel olimpiai bajnok a tekvándós Márton Viviana

A tizennyolc éves magyar sportoló két menetben, ellentmondást nem tűrő teljesítménnyel nyerte meg a szerb Perisics elleni döntőt, megszerezve a magyar küldöttség ötödik aranyérmét.

Egész nap kiemelkedő teljesítményt nyújtott a tekvándósok 67 kilogrammos mezőnyében Márton Viviana. A magyar versenyző menetelése során világbajnokot és nála látványosan magasabb ellenfelet is legyőzött, mérkőzésein pedig bátor stílusával gyakran elnyerte a közönség támogatását is.

Fotók: MTI

A fináléban a szerb Alekszandra Perisics volt az ellenfele. Márton látványos fejrúgással kezdte a mérkőzést, előnyt szerezve ezzel az első menetben. Később testre is talált a tizennyolc éves magyar tékvándós. Perisics az utolsó másodpercekben veszélyesen támadott, de nem tudott belőle pontot szerezni. Márton Vivaána 7–1-re nyerte a menetet, kiválóan kezdve a finálét.

Sikeres testrúgással kezdte a szerb a második menetet, Márton viszont kettővel válaszolt a találatra, át is véve tőle a vezetést. Semmit nem tudott kezdeni Perisics a magyar versenyzővel, aki így lehengerlő teljesítménnyel olimpiai bajnok lett.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?