„Áldozatot szedett” a Szajna az olimpia triatlonosai közül

Újabb triatlonosok betegedtek le, miután a Szajnában úsztak a párizsi olimpia alkalmával. Két nappal a vegyes váltó után pénteken a Portugál Olimpiai Bizottság jelentette be, hogy két sportolójuk, Vasco Vilaca és Melanie Santos gyomor- és bélrendszeri fertőzést kapott.

Az RMC Sport beszámolója alapján ez újraélesztette a Szajna vízminőségével kapcsolatos vitákat. Az ötödik helyen végzett portugálok előtt korábban egy belga sportoló egészségügyi okok miatt vissza is lépett a triatlon vegyes stafétájától, ugyanakkor egy svájci triatlonos sem tudott szerepelni. Ő nem a Szajnát tette felelőssé ezért, de azt közölték, hogy gyomorpanaszok miatt volt kénytelen visszalépni.

Fotó: MTI

Emlékezetes, hogy a szervezőket mindvégig bírálták, amiért a kétes vízminőségű Szajnában – ott ahol egy évszázada tilos a fürdőzés – úszóversenyeket szerveztek. Csakhogy a franciák több mint egymilliárd költöttek arra, hogy biztonságossá tegyék a strandolást, többször is hangsúlyozták, hogy nincs gond a szennyezettséggel. Ennek megerősítéseként Anne Hidalgo, Párizs polgármestere még úszott is egyet a folyóban az ötkarikás játékok előtt. A férfi triatlonosok versenyét viszont halasztani kellett, amíg a szennyezettség enyhült, a női triatlonosok közül pedig többen is elmarasztalóan nyilatkoztak a körülményekről.

Ugyancsak a Szajnában rendezték a nyíltvízi úszók versenyeit, amelynek férfi mezőnyében, tíz kilométeres távon Rasovszky Kristóf olimpiai bajnok lett, Betlehem Dávid pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?