Meglepetés: Románia bajnokesélyes kenusa lemaradt az olimpiai döntőről

Lemaradt a párizsi játékok döntőjéről Cătălin Chirilă. A világbajnok kenus, aki olimpiai csúccsal jutott tovább az előfutamból nem kvalifikált az 1000 méter döntőjébe.

Az női asztaliteniszcsapat korai búcsúja után talán ez az idei ötkarikás seregszemle egyik legnagyobb kellemetlen meglepetése a romániai küldöttség számára. Chirilă ugyanis bajnokesélyesként vágott neki az olimpiának, és miután a selejtezőkben olimpiai csúcsot lapátolt – rekordját egyébként a másik elődöntőben a cseh Martin Fuksa megdöntötte –, kevesen merték volna megkockáztatni, hogy lemarad a fináléról.

Fotó: COSR/Facebook/Cristian Nistor

Márpedig így történt: a pénteki első elődöntőben indult, de megelőzte őt a háromszoros olimpiai bajnok Sebastian Brendel, az ugyancsak olimpiai bajnok brazil Isaquias Queiroz, valamint a lengyel Wiktor Glazunow és az olasz Carlo Tacchini is.

A Román Olimpiai- és Sportbizottság (COSR) beszámolója alapján a 26 éves kenus ezúttal végig ellenfelei mögött lapátolt, és bár a táv felénél megközelítette a top hármat, a hajrája elmaradt. A „vonal alatt” elsőként esett ki, ezért nem harcolhat éremért.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?