Belapátolták az érmeket a magyar kajakosok: két ezüstöt és egy bronzot ünnepeltek

A női kajakosok mezőnyében duplasikert ünnepeltek a magyarok a párizsi olimpián, miután a Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra párosa ezüst, a Pupp Noémi, Fojt Sára duó pedig bronzrémet nyert 500 méteren. Nem sokkal ezután tovább bővült a gyűjtemény, mivel a Nádas-Tótka kettes is a dobogó második fokára lapátolt a pénteki döntőben.

Az MTI beszámolója alapján Csipes Tamara és Gazsó Alida Dóra a táv felénél már második volt az új-zélandiak mögött, ezt a pozícióját nagy küzdelemben megőrizte, miközben a 250-nél még hatodik Pupp Noémi és Fojt Sára fergeteges hajrával zárkózott fel, és a németekkel együtt ér célba. Hosszú percek bizonytalansága után írták ki, hogy holtverseny alakult ki, így a magyarok az ezüst mellett egy bronzot is nyertek.

Fotó: MTI

A két kajakos páros a magyar küldöttség 12. és 13. érmét szerezte a párizsi olimpián, de ez percekkel később újabb ezüstéremmel bővült, mert a Nádas Bence, Tótka Sándor kajakos páros is „beviharzott” a 500 méter döntőjének élmezőnyébe. A hírügynökség emlékeztet rá, hogy ebben a számban világ- és Európa-bajnok Nádas és a tokiói olimpián K-1 200-on aranyérmes Tótka a középfutamból másodikként jutott tovább. A friss Eb-győztes magyar egység a döntőben jól rajtolt, fél távnál harmadik volt a németek és az ausztrálok mögött, de óriási tempót diktált a táv második felében és végül a második helyen ért célba, 14 éremre bővítve a magyar küldöttség párizsi dicsőséglistáját.

(Nyitókép: MTI)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?