Kabaréelőadáson szórakozott a szilágysomlyói magyarság

Nagy sikerrel lépett a szilágysomlyói közönség elé a kolozsvári Operettissimo együttes néhány tagja a helyi kultúrotthonban. Ezúttal Kabaré a holnap városából című előadással szórakoztatták a közönséget, régi idők hangulatát elevenítve fel egy egészen különleges és egyedi produkció keretében.

A kor nagy magyar slágerei, anekdoták, jelenetek, sanzonok, kuplék és híres magyar filmek legendás színészeinek örökzöld betétdalai idézték meg a magyar kabaré aranykorának időszakát vasárnap délután. Az előadást Plesa Róbert és Sorbán Attila állította össze, fellépett Kolcsár Katalin, Székely Zsejke, Plesa Róbert és Rigmányi István énekművészek, Gyenge Zoltán Balázs hegedűművész, Kolcsár Péter zongoraművész és Varkucs Róbert konferanszié. Az eredeti tervek szerint a műsort decemberben tartották volna meg, de az ünnepek miatt el kellett halasztani egy későbbi időpontra.

A szerző felvétele

Mint megtudtuk, Derzsi Ákos államtitkár kezdeményezésének köszönhető az előadás, aki javaslatával felkereste a helybéli RMDSZ-elnököt. Az előadáson megköszönte a jelenlévőknek és a helyi szervezetnek, hogy pozitívan álltak a kezdeményezéshez, és megszervezték a Magura lábainál az előadást. A művészekkel együtt azt vallotta, a szilágysomlyói produkció volt az egyik legsikeresebb, köszönhető ez a nyitott közönségnek, melynek tagjai bekapcsolódtak az előadásba, a végén pedig tapsviharral jutalmazták a művészeket.

Papp Zsolt helyi RMDSZ-elnök elmondta, Szilágysomlyóra ritkán érkezik magyar társulat, ezért nagy érdeklődéssel fogadta a helyi közönség a fellépőket, öröm volt számukra ismert sanzonokat hallani és felidézni a régi szép időket. Talán ennek is köszönhető a teltházas produkció. Két év kihagyás után a helyi és a környékbeli magyarságnak újra lehetősége volt együtt szórakozni, és jó hangulattal kezdeni az új évet.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?