Seres Dénes: Folytatódik a Szilágy megyei magyar közösségek fejlesztése

Évértékelőt tartott az RMDSZ Szilágy megyei szervezete, melynek elnöke, Seres Dénes parlamenti képviselő mérleget vont, beszámolt az idei év eredményeiről és felhívta a magyar polgármesterek, alpolgármesterek figyelmét a jövő évi kihívásokra.

A találkozón szó esett az inflációról, a nyugdíj- és fizetésemelésről, a schengeni csatlakozás sikertelenségéről, ami az emberekben ellenszenvet váltott ki, hiszen „ott a helyünk, 2007-től európai uniós tagállam vagyunk, és tizenegy éve minden feltételnek eleget teszünk”.

A szerző felvétele

Seres Dénes kiemelte, a szilágysági önkormányzati vezetők rengeteg pályázati lehetőséggel, programmal éltek, ennek köszönhetően senki nem kezdi rosszul vagy hiányossággal az évet. „A 2021-es évből nagyon jól jöttünk át 2022-be, mindenkinek volt tartaléka, s bár most nincs nagy tartalékunk, elmondhatjuk, hogy nincs adósságunk sem, számos PNRR-munkálatot kezdtünk el idén, amit jövőre befejezünk, és újakat kezdhetünk az Anghel Saligny programon keresztül. Ennek köszönhető, hogy községeink nincsenek nehéz helyzetben, hiszen mindvégig odafigyeltünk egymásra. Jövőre már elkezdjük az előkészületeket a 2024-ben megrendezendő négy választásra, és továbbra is nagy figyelmet fordítunk a közösségépítésre, közösségformálásra” – fogalmazott a parlamenti képviselő.  

A beszámolón elhangzott, az idén megszervezett közösségi rendezvények, a magyar napoktól kezdve az év végi programokig, sikeresnek bizonyultak, főleg az adventi időszakban rendezett karácsonyra való felkészülés, amely már mozgalommá vált. Az RMDSZ Szilágy megyei Nőszervezete, az önkormányzatok, iskolások, fiatalok és egyházak megyei szinten karácsonyi gyűjtési akciót szerveztek, és közel háromezer ajándékcsomaggal segítettek közösségeink idősein, rászorulóin a nagyszabású szolidaritási akcióval, amit jó szívvel, jóindulattal, odaadással végeztek a szervezők, ugyanis ezt megelőzően hetekkel előtte készültek, sütöttek, gyűjtöttek. „Az ilyen jellegű és hasonló kezdeményezések és rendezvények azt bizonyítják, hogy az emberek jönnek, szolidárisak, viszont a munkával nem szabad megállni. A »varrd magad« mozgalom is egyre népszerűbb lett, a megye majdnem mindegyik magyar településére eljutott, és a hölgyek nemcsak a templomokban viselik büszkén népviseletüket, hanem a rendezvényeken is. Minden tevékenységünknek közösségformáló ereje kell legyen, mert célunk a magyar közösség összefogása, építése, megerősítése, és egy olyan életszínvonal kialakítása, amely az itthon maradásra ösztönzi a fiatalokat, ugyanakkor büszkén vállalják gyökereiket, szilágysági magyarságukat” – zárta a képviselő.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?