Seres és Végh vezeti az RMDSZ Szilágy megyei parlamenti jelöltlistáit

Seres Dénes képviselő és Végh Sándor szenátor vezeti az RMDSZ Szilágy megyei parlamenti jelöltlistáit – döntötte el pénteken Zilahon a Megyei Küldöttek Tanácsa, amelynek ülésén Kovács Péter országos ügyvezető elnök tartott politikai beszámolót.

Az RMDSZ pénteki hírlevele szerint ügyvezető elnök elmondta, a magyar választók egyértelműen személyek és üzenetek szintjén is megújulást várnak az RMDSZ-től. Nem azt akarják, hogy a szövetség a céljait változtassa meg, hanem azt a megközelítést, azt az utat, ahogyan ezeket a célokat el akarja érni. „A személyi megújulás fontos a szervezet számára, de nem arra törekszik, hogy minden eddigi tisztségben lévő politikust lecseréljen. Ott kell változtatni, ahol erre valóban szükség van” – pontosított Kovács Péter.

Az összefogás kérdése kapcsán kifejtette, akivel együtt lehet dolgozni, aki nyitott, azzal össze kell fogni a parlamenti választások alkalmával. Az RMDSZ a Magyar Polgári Párttal közösen megy előre, a következő napokban döntik el, hogy melyik az a két biztos bejutó hely, amelyet a szövetség fel tud nekik ajánlani.

„Ahhoz hogy az erdélyi magyar közösség sikeres legyen, a régiók közti szolidaritásra van szükség. Fel kell ismerjék Székelyföldön, hogy ha alacsony lesz a részvétel a közelgő választásokon Hargitában és Kovásznában, attól még ebben a két megyében megmarad a parlamenti képviselet, azonban Székelyföldön kívül a visszaosztáskor nem lesz újabb mandátum. Egy magas székelyföldi választási részvétel az erős székelyföldi képviselet mellett egy erős szórványképviseletet is biztosíthat” – hangsúlyozta Kovács Péter.

Az elkövetkező időszak teendőivel kapcsolatban úgy fogalmazott: az 5 százalék elérése nagyon komoly kihívás, ennek megfelelően készül az RMDSZ a megmérettetésre. A parlamenti választásokra való felkészülés első szakasza a beszámolás, kiértékelés, jelöltállítás, amelyet a célok megfogalmazásának időszaka, az aláírásgyűjtés, majd a mozgósítás követ.

Erős a magyar közösség Szilágy megyében

A két listavezető jelölt, Seres Dénes és Végh Sándor egyetértett abban, hogy a Szilágy megyei magyar közösség erős közösség, amely az elmúlt választások során is azt bizonyította, ott akar lenni, bele akar szólni sorsának alakulásába, és erre különösen szükség van akkor, amikor az tapasztalható, hogy a parlamentben az elmúlt négy év az egymásnak feszülés, a lehetetlenségek és az összevisszaságok időszaka volt.

Szerintük a rendszer működésének hiányosságait egy következő mandátum esetén muszáj lesz megváltoztatni, ellenkező esetben az ország a rossz vágányon fog továbbhaladni. Ők erre a munkára vállalkoznak, ebben kérik a közösség támogatását – hangzott el az ülésen.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?