Indul a Kultfeszt: színes sálakkal díszített karácsonyfa Marosvásárhelyen 

Egy rekordhosszúságú sállal díszített karácsonyfát állítanak fel Marosvásárhely központjában. A projekt a pénteken induló háromnapos Kultfeszt keretében valósul meg. 

Negyedik alkalommal rendezi meg a Kult Alternatív Kulturális Fesztivál Marosvásárhelyen a teljes Maros megyét mozgosító programsorozatát, ezúttal az adventi periódusban, a Kultúrpalotában. A programokra péntektől vasárnapig várják az érdeklődőket.

Bota T. Melinda főszervező szerint egy teljesen új fesztivál műfajt próbálnak megalkotni Marosvásárhelyen, melynek keretében nem csupán a fősodor kap teret, hanem az olyan fiatal tehetséges előadók, képzőművészek is, akiknek szükségük van a kezdeti plusz figyelemre. A különféle kulturális programok mellett, melyek olykor egy füstös kocsma ráérős, laza beszélgetését, máskor egy családi esemény bensőségességét idézik, a zene, a bulik is éppúgy érvényesülnek” - fogalmazott. Bota T. Melinda.

Készül a sálas karácsonyfa Fotó: a Kultfeszt Facebook oldala

A főszervező kiemelte a város központi karácsonyfájának projektjét, melynek keretében közszemlére helyezik a rekordkísérletre szánt, sok-sok kisebb sálból kialakított, immár több mint két kilométer hosszú sálat. Célunk a történetek által összekapcsolni, összekötni kicsiket és nagyokat, generációkon átívelve” - tette hozzá. A város központjában egyébként már látható a rekordhosszú sálból készült karácsonyfa.  

A Kult Alternatív Kulturális Fesztivál részeként irodalmi és képzőművészeti programok, könyves vásártér, rendhagyó kiállítások, előadások, beszélgetések, könyvbemutatók, interaktív elfoglaltságok, workshopok várják a közönséget, természetesen mindez a zene, koncertek, felszabadult bulik elengedhetetlen közelségében. A zenés fellépések kivételével fesztivál szervezői ingyenes belépést kínálnak a résztvevőinek. A teljes program a kultfeszt.ro oldalon található.  

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?