Környezetbarát Forgatagra készülnek Marosvásárhelyen

Zöldebb Vásárhelyi Forgatagra készülnek idén Marosvásárhelyen. Ebben támogató és szakmai partnerük a Milvus Csoport Madártani és Természetvédelmi Egyesület – írták közleményükben a szervezők. Nemcsak a rendezvényt kívánják környezetbarátabbá tenni, a résztvevőket is arra ösztönzik, hogy környezettudatosabbak legyenek.

Az idei Vásárhelyi Forgatag szervezői „fesztiválzöldítésre” törekszenek, azaz a rendezvény környezeti terhelésének csökkentésére. A Milvus Csoport segítségével a kézműves vásár, a szállítás és a hulladékgyűjtés is környezettudatosabb lesz, a gyerekeket pedig olyan játékokkal, foglalkozásokkal várják, amelyek tudatosítják számukra, hogy miért és hogyan érdemes védeni a természetet – áll a Forgatag szervezőinek közleményében.

Fotók forrása: A Vásárhelyi Forgatag Facebook-oldala

A kézműves vásáron kiemelt figyelmet kapnak a műanyagmentes árusok, vagyis azok a kézművesek és termelők, akik hajlandók műanyag nélkül, fenntartható, újrahasznosítható csomagolásban kínálni a termékeiket. A környezetbarátabb vásáros már a cégtáblájára is kap egy lehúzós jelvényt, amely minden vásárló számára hirdeti, hogy annál a standnál figyelnek a természetvédelemre, másrészt a Vásárhelyi Forgatag plusz reklámfelületet biztosít majd ezeknek a kézműveseknek, termelőknek a közösségi oldalakon.

Fotók forrása: a Vásárhelyi Forgatag Facebook-oldala

A Forgatagra érkező résztvevőket is zöld közlekedésre biztatja a Milvus, vagyis arra, hogy gyalog, busszal vagy biciklivel közelítsék meg a fesztiválhelyszínt. Utóbbiak számára jó hír, hogy őrzött biciklitárolóban hagyhatják majd a járgányokat.

Egy fesztivál után általában sok műanyaghulladék marad – erre is igyekszik megoldást nyújtani a rendezvény, egy rácsos, ketrec típusú gyűjtő várja majd a pillepalackokat és egyéb műanyag szemetet.

A Milvus Csoport emellett számos környezettudatos, természetvédelemre, klímatudatosságra épülő tevékenységgel készül a Csicsergő családi- és gyermekprogramokra: elhozzák a Terra Futura társas játékot, amelynek témája az éghajlatváltozás és annak globális hatása, ugyanakkor két mobil applikációt is bemutatnak majd.

A Forgatag családi és gyermekprogramjainak is a mozgás és a környezetvédelem az idei témája.  Ennek megfelelően a magyarországi Kezes-lábas játszóház jóvoltából olyan játékos eszközöket próbálhatnak ki a gyerekek, amit ők maguk működtetnek, például biciklivel hoznak működésbe magnót, vonatot, emelőt, lebegtetnek golyókat stb., és amelyek szórakoztatva tanítják a gyerekeket a fenntarthatóságra és a környezettudatos létre.

Az előadások és kerekasztal-beszélgetések tematikái közé is bekerülnek a zöld témák, így a résztvevők minden fronton környezettudatosabbak lehetnek.

A tízedik Vásárhelyi Forgatagot augusztus 25-27. között szervezik meg. Az eseménnyel kapcsolatos információkat a www.forgatag.ro oldalon vagy az esemény Facebook-oldalán találhatnak az érdeklődők.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?