Új kulturális és tudományos fesztivált rendez az Érted ifjúsági szervezet

DeepDive címmel szervez új kulturális-tudományos fesztivált 2022. május 20. és 21. között Marosvásárhelyen az Érted ifjúsági szervezet. Céljuk, mint közleményükben írják, összehozni a fejlődni vágyó erdélyi fiatal felnőtt közösséget, fogyaszthatóvá tenni a tudományt és élvezetessé a kultúrát. 

A DeepDive újszerű módon, egy újszerű fesztivál formájában kívánja építeni, formálni és összehozni a fiatal helyi közösségeket. A rendezvényen a tudomány, a technológia valamint a kultúra innovatív és fenntartható világából, a szakterületükön ismert és elismert előadók vesznek részt és beszélnek aktuális témákról. A DeepDive egyik alapvető értéke az interakció, a rendezvényen az előadások párbeszédre építenek, a résztvevők pedig kérdéseikkel járulhatnak hozzá a közös megértéshez, vagy akár vitába is szállhatnak a meghívott előadókkal.

Az eddig közzétett információk szerint a fesztiválon előad Bóta Tímea krízistanácsadó, Cătălin Frâncu programozó, a Dexonline alapítója, Kemény Zsófi slammer, író, forgatókönyvíró, Durica Katarina író, Feledy Botond jogász, politológus, Daniel David pszichológiaprofesszor, a BBTE rektora, Nagy Zsolt vállalkozó, volt romániai hírközlési és informatikai (IT) miniszter, valamint Radó Péter oktatáspolitikai elemző.

A fesztivál a teljes helyi közösség számára nyitott, a szervezők fontosnak tartják kiemelni a rendezvény háromnyelvűségét: az érdeklődők úgy magyar, mint román és angol nyelvű előadásokat is hallgathatnak. A DeepDive előadói különböző helyszínekről, főként Romániából és Magyarországról érkeznek Marosvásárhelyre, de a résztvevők még távolabbról érkező vendégekkel is beszélgethetnek májusban. A változatos programok biztosítják, hogy minden DeepDive résztvevő találkozhasson hozzá közelálló, vagy teljesen új nézőpontból megközelített, akár még ismeretlen témákkal.

A DeepDive további célja, hogy közösséget építsen, olyan közeget teremtve, ahol a fejlődésért elkötelezett erdélyi fiatalok számára nyitott a párbeszéd és a közös gondolkodás lehetősége. Ehhez a közösséghez érdemes már most csatlakozni a DeepDive Facebook és Instagram oldalain keresztül, ahol a szervezők hamarosan az első előadókat is bejelentik. A további információkat az érdeklődők a fesztivál folyamatosan bővülő honlapján is elérik.

A DeepDive-ot szervező Érted egy erdélyi magyar értékteremtő kezdeményezés, amelyet a közösségi munka iránt elkötelezett fiatalok alapítottak 2019-ben. Tevékenységük három területen bontakozik ki: kulturális-tudományos, gazdasági és környezeti dimenziókban. Értékteremtő programjaik által az erdélyi magyar kulturális életet és tudományos aktivitást igyekeznek élénkíteni.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?