VIBE: három nap alatt 17 ezer ember bulizott a marosvásárhelyi várban

Nagy erőkkel tért vissza a VIBE Marosvásárhelyre: a koncerteken, előadásokon, divatbemutatón, színházi előadásokon és egyéb programokon összesen 17 ezer ember vett részt szeptember 2–4. között.

„A City Edition különkiadással készítettük elő a jövő évi fesztivált, ami a 2020-ról elhalasztott kiadás pótlása lesz. Azok, akik akkor jegyet vettek, a 2022-esre is bejöhetnek majd. A VIBE: The City Editiont pedig azért szerveztük, mert úgy gondoltuk, hogy az erdélyi fiatalok szeretnének végre, másfél év pandémia után újra itthon elmenni a legjobb magyarországi zenekarok koncertjeire. Így is lett, nagyon sokan kilátogattak a várba. Úgy értékeljük, hogy rendkívül sikeres volt a különkiadásunk, több ember jött el, mint amire számítottunk, és élettel töltöttük meg a marosvásárhelyi várat’’ - értékelte a rendezvényt Rés Konrád Gergely fesztiváligazgató.

Fotók: szervezők

Bár ez nem a negyedik VIBE volt, hanem a VIBE: The City Edition, a szervezők nagy erőkkel készülnek a jövő évi fesztiválra, amelyet az eddigi legnagyobbnak terveznek, természetesen ha a járványhelyzet megengedi. „A szervezés újrakezdődött, hamarosan közlünk információkat, és találkozunk jövőre!” - tette hozzá a fesztiváligazgató.

A VIBE: The City Edition három napján a marosvásárhelyi várba látogatók többek között ByeAlex és a Slepp-pel, Dzsúdlóval, Konyhával és az Intim Torna Illegállal találkozhattak a MOL Színpadon, csütörtökre pedig egy óriáskivetítős meccsnézést is szerveztek. Ezen kívül napközben előadások és workshopok voltak a MOL Teraszon, és színházi előadásokat is láthatott a közönség. Szombaton ráadásul egy divatbemutatót is rendeztek a vár udvarán.

2022-ben a VIBE Fesztivált a tervek szerint az eredeti helyszínén, a Maros-parton szervezik június 30. és július 3. között.

Kapcsolódók

Kimaradt?