Szervezők és támogatók nyitották meg a Vibe fesztivált

Hivatalosan is megnyitotta kapuit ma a harmadik Vibe fesztivál. A Maros-parti zenés rendezvény hat színpadán július 7-ig több mint száz előadó fog fellépni.

A fesztivált a megyei önkormányzat 220 ezer, a városi önkormányzat 40 ezer lejjel támogatta. Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács elnöke köszönetet mondott a szervezőknek, hogy színvonalas rendezvényt hoztak Marosvásárhelyre, illetve ígéretet tett, hogy amennyiben jövőre is újraválasszák, úgy az általa vezetett intézmény a továbbiakban is támogatója lesz a fesztiválnak. Dorin Floreának, Marosvásárhely polgármesterének személyes tanácsadója, Claudiu Maior arról beszélt, hogy egy-két éve még a Félszigethez hasonlították a Vibe-ot, ma már önálló, erős arculata van.A fesztiválnak otthont adó Marosszentgyörgy polgármestere, Sófalvi Szabolcs szerint örvendetes, hogy nem a kicsapongásról szól a Vibe, ezt bizonyítja, hogy több mint száz előadó lesz a fesztivál legnagyobb nappali eseményén, a Vibe Kolin. Sófalvi szerint azért is fontosak az ilyen rendezvények, mert a polgármesterként, közösségi vezetőként ilyen alkalmakkor van lehetőségük betekintést nyerni a fiatalok világába.

A Kolozsvári Magyar Diákszövetség korábbi vezetője, Rés-Konrád Gergely fesztiváligazgató köszönetet mondott a támogatóknak, hangsúlyozta, három év alatt dinamikusan növekedett a rendezvény, idén ennek fényében már több színpaddal, nagyobb területtel készültek. A fellépők tekintetében pedig arra törekedtek, hogy minél több zenei stílus helyet kapjon. Július 7-ig több mint 100 zenei produkciót láthatnak a fiatalok.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?