Tudásfórummal tarkítják a VIBE Fesztivál bulis hangulatát

A Maros-parti VIBE Fesztivál július 4–7. között nemcsak a szórakozást és a féktelen fesztiválozást, hanem a szakmai fejlődést is hangsúlyozza. A fesztivált idén is kiegészítik a VIBE Koli tudásfórummal, amelyen a millenniumi nemzedék életét, világképét próbálják feltérképezni.

Mivel személyes témát érintenek, igyekeznek szakmailag felkészült, karizmatikus előadókat meghívni, akik értik és beszélik a millenniumi generáció nyelvét. 

A kerekasztal-beszélgetések során a fiatalok életét meghatározó digitalizálódás kérdéseire keresik a választ: terítékre kerül a technológia hatása a kultúrára, életvitelre, kapcsolatokra, valamint azt is megvitatják, hogy milyen képességekkel és gyengeségekkel rendelkeznek a digitális bennszülöttek.

Az előadók listája frissül

Bár a honlapon feltüntetett meghívott-lista folyamatosan bővül, az már bizonyos, hogy a szakmai paletta legszínesebb és legkülönbözőbb előadóival beszélgethetnek az érdeklődők: írók, kutatók, jogászok, pszichológusok, tanárok, trénerek, vállalkozók, influenszerek, egyetemi oktatók, szlemmerek és fényképészek mind jelen lesznek a tudásfórumon.

A tudásfórum főszervezője, Tankó Helén elmondta, ezt a generációt a sokszínűség jellemzi, ezért igyekeztek minél változatosabb előadókat és témákat beépíteni a VIBE Koli kínálatába. Hozzátette, a sokszínűség nehezítő tényezőként is megjelent a témacsoportosítást illetően, de az akadályokat áthidalva végül négy központi kérdéskört emeltek ki: a technológia és annak hatása a társadalomra, a társadalmunkat érintő problémák, az életstílus/lifestyle/trendek és az élményközpontúság kategóriáiba osztották az előadásokat.

A magyar előadók sikertörténeteit voltaképpen azért mutatják be a fiatal fesztiválozóknak, hogy nyomatékosítsák: az iskolákban és felsőoktatásban megszerzett tudást nem szükséges mindenáron külföldön kamatoztatni, Erdély is reális alternatíva egy sikeres életpályához.

A Koli előadóival igyekeznek a frissen érettségizettek pályaválasztását is megkönnyíteni: tanácsokkal ellátni a fiatalokat, útbaigazítani őket, ha igénylik. Ehhez alkalmas a fesztivál időpontja is, amely az érettségi lejárta után és a felvételi időszak előtt zajlik. Tankó Helén elmondta, az idei fesztiválon egy átfogó kutatást is készítenek a fesztiválozókról, amellyel azt próbálják vizsgálni, hogy a Koli hatással volt-e a fiatalok pályaválasztására. Az idei kiadás újításaként említhetjük még a KOLI Kertet is, amelyet az idei nyáron élményudvarrá alakítanak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?