Rekordot döntött a VIBE Fesztivál: 82 ezren buliztak a Maros-parton

Közel kétszer annyian vettek részt az idei VIBE Fesztiválon a Maros-parton, mint három évvel ezelőtt. A teltházas koncertek, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) társszervezésében újjászülető VIBE Koli és a Fashion Corner előadások mellett a fesztiválozók strandolhattak, egyetemi programokkal ismerkedhettek, vagy sportbajnokságokon vehettek részt. Soha nem volt még ennyi zenei és nappali program a fesztivál kínálatában – írták összefoglalójukban a szervezők.

„Bebizonyosodott, hogy a VIBE Fesztiválnak helye van Marosvásárhelyen és hogy a fiatalok egyik elengedhetetlen nyári találkozóhelyévé nőtte ki magát. Idén 82 ezren buliztak az öt nap alatt a Maros-parton” – közölte Rés Konrád Gergely főszervező.

A nagyszínpados koncertekre megtelt a fesztivál területe, legtöbben Majka és Curtis koncertjén voltak vasárnap, de közel annyian ellátogattak a Tankcsapda vagy a Bagossy Brothers Company fellépéseire is. Emellett még sokan kíváncsiak voltak ByeAlex és a Slepp, Dzsúdló, Azahriah, Carson Coma és Krúbi produkciókra is.

Pénteken John Newman angol énekes nagykoncertje igazi külföldi, elektronikus fesztivál hangulatot teremtett. A party arénában fellépett az ausztrál női DJ duo, Nervo, az angol lemezlovas Jonas Blue, a Bongo Cha Cha Cha című slágerükről híres Goodboys, a koszovói-albán DJ Regard, a német Alle Farben, a török származású Burak Yeter és a VIBE-ra visszatérő brit DJ duo Sigma. Jonas Blue először járt Romániában.

Fotó: VIBE Fesztivál sajtószolgálata

Példaképek, jövőkép, kihívások szlogen alatt futott az idei VIBE Koli, a fesztivál tudásfóruma, melynek a Mathias Corvinus Collegium (MCC) volt a társszervezője. Három helyszínnel és több mint 15 partnersátorral várták a fiatalokat. Az életútbeszélgetéseken, előadásokon és workshopokon kívül a diákok betekinthettek a romániai felsőoktatási intézmények kínálatába, illetve számos partnersátor edukatív programját élvezhették. Több tematikát is körbejártak a meghívott előadók, így a fenntarthatóság jegyében szó volt élelmiszerpazarlásról, energiaszektorról, és az elektromos autózásról. A legújabb technológiákról is hallhattunk a Koliban, így szó esett NFT-ről és a kriptóról is. A fiatal tehetséggondozásnak és a mentálhigiénés jólétnek is több előadást szenteltek az idei tudásfórumban, így szó volt az ambicióról, kapunyitási pánikról, vállalkozói életutakról vagy állásinterjúkról.

A szervezők bejelentették azt is, 2023-ban július 6–9. között várják a fesztiválozókat a Maros-partra.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?