A VIBE minden tizedik eladott jegy után ültet egy fát

Aki május 10-ig VIBE jegyet vásárol, hozzájárulhat a fesztivál faültetési kampányához, jelentették be kedden a szervezők, akik azt ígérték, minden tizedik eladott jegy után ültetnek egy fát.

„Erdély nem csak magyar fesztiválokról híres, de szépségéhez mindig hozzátartoztak a nagy, hatalmas erdős területek, amihez most a fesztiválozókkal együtt hozzájárulhatunk. Az áprilisi hónapban, amikor a Föld napját ünnepeljük (április 22.), faültetési kampányunkra is nagy hangsúlyt fektetünk, amikor is minden 10 eladott fesztivál bérlet után egy fát ültetünk. A faültetésre május 8-án kerül sor a Jára völgyében, Kolozs megyében, és a Plantăm fapte bune în România (Ültessünk jó cselekedeteket Romániában) egyesülettel partnerségben valósul meg” – közölte Siklodi Lilla, a fesztivál környezettudatosságáért felelős koordinátora.

A fesztivál idén kiemelt hangsúlyt fektet a környezettudatosságra, külön csapat dolgozik azon, hogy a fesztivál fokozatosan környezetbaráttá váljon. Eddig a következő intézkedéseket jelentették be:

  • A fesztivál 4+1 napja szívószálmentes lesz. Mint kiszámolták, ha az utolsó nagy kiadáson, 2019-ben az 50 000 résztvevő fejenként 4-5 koktélt megivott, az akár 250 000 szívószálat is jelenthetett, ami egyenesen a kukába került.
  • Közös kupakgyűjtést hirdetnek a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvánnyal partnerségben. A „kupakszívbe” összegyűjtött kupakmennyiség újrahasznosításra kerül és az ebből származó bevételből zöld pályázatokat hirdetnek meg. Aki segíteni szeretne, már otthon is, fesztivál előtt elkezdheti ezeknek a gyűjtését. 
  • A szelektív hulladékgyűjtés, amely a résztvevők visszajelzései szerint a VIBE: The City Edition alkalmával jól működött, most is érvényes lesz.
  • A fesztivál idén is csatlakozik a tavaszi Maros-part menti szemétszedéshez, amit a Marosvásárhelyi Rádió kezdeményez május 15-én 11 órától.
  • A VIBE workshopjai és előadásai között olyanok is lesznek, ahonnan a fesztiválozók a saját kezűleg készített termékekkel tudnak távozni, amelyek elősegítik a környezettudatosságot. Minden évben a Koli előadások kedvelői színes palettából válogathattak. Ehhez már évek óta társul a tudatosság témája különböző formákban, legyen az klímaváltozás, fenntartható divat vagy zero waste életmód. Ezért idén sem maradnak ki a hasonló kaliberű beszélgetések, workshopok.

A szervezők hangsúlyozták, hogy céljuk a fesztiválozók nevelése is, hiszen erős alap szükséges ahhoz, hogy a felsoroltakhoz hasonló minimális lépések a mindennapok részévé váljanak. Ebben segít majd a június 30. és július 3. között megszervezett VIBE fesztiválon az ecoteam csapat.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?