Cloud Youth Festival: a fiatalság fesztiváljára készülnek Csíkszeredában

Csíkszereda régi adósságot törleszt az ifjúság felé: május 6–8. között a Központi parkban olyan fesztiválra várják a fiatalokat, amely valóban róluk és nekik szól, amelynek a felépítésében ők maguk is részt vesznek. A Cloud Youth Festival panelbeszélgetésekkel, előadásokkal, sporteseményekkel, egésznapos programokkal, koncertekkel szólítja meg a Z generáció tagjait – tájékoztat közleményében a polgármesteri hivatal.

A Z generáció alatt az 1995–2009 között születetteket értik, ők azok, akiket „digitális bennszülöttekként” is emlegetnek. A Z generáció tagjai sajátosan különböznek az előző nemzedékektől, mindennapi életükben kulcsszerepet játszik a számítástechnika rohamos fejlődése – magyarázzák a közleményben.

Mint kifejtik, Csíkszereda Városháza kiemelt küldetésének tartotta a fiataloknak szánt hiánypótló rendezvénynek a létrehozását. A Központi parkban május 6–8. között zenei és előadói színpaddal (EcoTiny és CLOUD youth), művészsarokkal, egésznapos programokkal, chillzone-nal és kézműves vásárral is várják a fiatalságot a Cloud Youth Festivalra, amely a nevét éppen a „digitális bennszülöttség” jegyében kapta: a Z generáció az élményeinek jelentős részét a felhőben tárolja.

„Hisszük és tudjuk, hogy Csíkszereda élhető város. Itt jó családot alapítani és békés kisvárosi életet élni. Azt szeretnénk, hogy megerősítsük a fiatalokban, hogy ebben a városban ők is otthon érezhetik magukat, lehetőség van számukra is kikapcsolódni, szórakozni, fejlődni, közösségi élményben részesülni” – vallja a két főtámogatóval, az EcoTiny House-szal és a CamelCodinggal együtt a csíkszeredai városvezetés is a közlemény szerint.Fotó: Csíkszereda Városháza

Az előadók között olyan neves kutatókkal találkozhatnak a fiatalok, mint Barabási Albert László hálózatkutató, Tari Annamária pszichológus, író, dr. Seer László marketingszakember, Kubiszyn Viktor író, Miklós Csongor pszichológus, Keresztes Zsolt para atléta, az adatvizualizációiról ismert Csala Dénes, dr. Mara Gyöngyvér, a Sapientia EMTE rektorhelyettese, Trunk Tamás magyarországi sportoló és influenszer, Miklós Edit olimpikon síző vagy a közérthető tudományos szövegeiről és Egyperceseiről ismert Nagy Péter és még sokan mások.

A fiatalok helyi lemezlovasokkal, feltörekvő együttesekkel szórakozhatnak: ott lesz Dj BRNY, Dj Hunnay, Dj Raymi, Dj Bashkin, illetve a Diszperzit, a Nem Trió, a Dóra és a Bagázs, a Puppets, a Josh Moograin és a Blass Band együttes. 

Mindemellett sporttevékenységekkel is készülnek: kosárlabda maratont és közösségi futást szerveznek – utóbbit a Running Festival Csíkszereda partnerségében. A sporteseményekre a benevezés kedden kezdődik.

A fesztivál előkészítésében közreműködik az Ifjúsági Egyeztető Tanács, a Csík Terület Ifjúsági Tanácsa és az a tavalyi közvélemény-kutatás, amelynek elemzése kimutatta, hogy a helyi fiatalság körében nagy igény mutatkozik önismereti, közösségi média, drogprevenciós, szakmai, oktatási, sport, tudományos és környezetvédelmi témájú előadásokra.

A programokra a belépés díjtalan.  Részletes információkért a CLOUD Youth Festival Facebook- és Instagram-oldalát érdemes követni, ahol minden nap újdonságokkal jelentkeznek a hátralévő egy hónapban.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?