Kolozsváron is szervez „bemelegítő” vetítéseket a bukaresti Amerikai Függetlenfilm Fesztivál

Hétvégén, április 16-án és 17-én a kolozsvári Győzelem moziban szervez „bemelegítő” vetítéseket a bukaresti Amerikai Függetlenfilm Fesztivál. A bevételt teljes egészében az odesszai és Cernăuți-i menekülteket támogató bukaresti Expert Forumnak folyósítják, közölték hétfőn a szervezők.

Szombaton, április 16-án, 15 órától a My Salinger Year című 2020-as film nyitja a programot. A produkcióban szokatlan és elbűvölő szerepben látható Sigourney Weaver, Margaret Qualley oldalán, aki egy fiatal aspiráns írónőt alakít. Qualley karaktere J. D. Salinger irodalmi ügynökségénél kap munkát, feladata az író levelezésének kezelése. Joanna úgy dönt, hogy személyesebbé teszi a rajongóknak küldött válaszokat, és miközben Salinger hangján ír, rátalál a sajátjára. A film 2020-ban a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál nyitófilmje volt.My Salinger Year

17:30-tól a Wendy-t vetítik, ez a Pán Péter feldolgozás Benh Zeitlin második mozifilmje, nem kevesebb mint kilenc évvel a Sundance Fesztivál nagydíját, a cannes-i filmfesztivál debütdíját és két Oscar-nevezést elnyerő Beasts of the Southern Wild után. Wendy és testvérei egy titokzatos szigeten lelnek új, vad, felnőttek nélküli és időtlen világra. A rendező ismét amatőr gyermekszereplőkkel dolgozott, a Karib-térség egyik aktív vulkánjának lábánál, az előző filmje óta eltelt idő pedig az alapos munkamódszer és a kis költségvetés miatt nyúlt ilyen hosszúra.  Wendy

Este 8-tól Wes Anderson 2021-es The French Dispatch című filmje látható Benicio del Toróval, Adrien Brodyval és Tilda Swintonnal a főszerepben. A film nem csak a parádés szereposztás, hanem a szédítően hömpölygő történetdarabkák miatt is moziszékbe szegezi majd a nézőt. A filmet Doru Pop filmkritikus, egyetemi tanár bevezetője kíséri.

40 éves Steven Spielberg 1982-es klasszikusa, az E. T., a földönkívüli, amely több generáció számára jelentette a mozi varázsát, és üzenete ma is aktuális. A kerek évforduló alkalmából vasárnap délután 17:30-tól vetítik.E. T.

Vasárnap este 8-tól az év egyik legkevésbé konvencionális amerikai függetlenfilmjét tűzik műsorra, Sean Baker (The Florida Project, Tangerine) Red Rocket című alkotását, amelynek gerincét Simon Rex felejthetetlen, karizmatikus alakítása képezi. A színész a szülővárosába hazatérő pornósztárt alakít.

A vetítések programja a www.filmedefestival.ro oldalon és a Győzelem mozi Facebook-oldalán olvasható, a jegyek pedig már elérhetőek a mozi honlapján és jegypénztáránál.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?