128 koronavírus-fertőzöttet találtak a Berlinálé résztvevői között

Szerdán zárult a 72. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (Berlinálé) szakmabelieknek szóló része, az egy hét alatt, február 10. és 16. között 10 938 tesztet végeztek el, és ebből 128 lett pozitív, közölték a szervezők a Variety szerint.

A fesztiválra csak oltással rendelkezőket fogadtak, emellett a meghívottakat naponta tesztelték, és negatív teszthez kötötték a belépést a harmadik oltással nem rendelkező nézők számára is.

Február 13-án, a rendezvény félidején 2700 teszt után 54 pozitív esetet jelentettek.

A Berlinálé az egyetlen a nagy nemzetközi filmfesztiválok közül, amely 24 óránként tesztelte a beoltott meghívottakat. Ehhez képest Cannes-ban 48 óránként tesztelték a tengeren túli meghívottakat ahhoz, hogy beléphessenek a Grand Palais-ba, a velencei filmfesztiválon pedig egyáltalán nem tesztelték a beoltott vendégeket, de rendelkezésre álltak az ingyenes tesztelőállomások.

Berlinben a fesztiválközpont környékén álló buszokban és néhány szállodában alakították ki a tesztközpontokat. A folyamat hatékonynak bizonyult: a gyors antigén tesztek eredményei kevesebb mint 20 perc alatt készültek el.

(Címlapfotó: Alex Janetzko/Berlinale)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?