banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Mérnököknek kínál munkahelyeket egy magyarországi automatizálási vállalat Csíkszeredában

A beruházás megvalósulását megalapozó ötoldalú együttműködési szándéknyilatkozatot pénteken írta alá Csíkszereda Megyei Jogú Város, a magyarországi Controlsoft-Automatika Szolgáltató Kft., annak leányvállalata, a Controlsoft Automatizare S.R.L, a Sapientia EMTE Csíkszeredai Kara, illetve a Székely Károly Szakközépiskola képviselője – olvasható a Csíkszereda Polgármesteri Hivatala által szerkesztőségünknek eljuttatott közleményben.

„A gazdaságfejlesztés soha nem az önkormányzat sikere, hanem a lelkes vállalkozások tevékenységének eredménye, amelyhez az önkormányzat, illetve az oktatási rendszer hozzájárulhat, rásegíthet” – mutatott rá Korodi Attila a sajtónyilvánosság előtt zajló eseményen. Mint mondta, a városháza gazdaságfejlesztési szakirodája által folytatott hosszas egyeztetés eredménye az a döntés, a Controlsoft-Automatika Szolgáltató Kft. leányvállalata egy 1,35 millió eurós beruházási projekt keretében – a víziközmű, valamint vízügyi automatizálásban kulcsfontosságú – gyártó üzemcsarnokot és ehhez kapcsolódó irodaépületet épít Csíkszeredában.

A közleményben kifejtik, hogy a beruházás részleteiről és a cég terveiről Tromposch Julianna, a leányvállalat ügyvezető igazgatója számolt be. A megtartó, családi vállalkozásként jellemzett anyavállalat 30 éve foglalkozik vízművek, szennyvízművek automatizálásával, folyamatosan követve a modernizációs trendeket. Azt a döntésüket, hogy Csíkszeredában építik fel a 600 négyzetméteres üzemcsarnokot és irodaépületet, alapos és hosszas felmérés előzte meg. Azt látták, hogy a nagyvárosokban már telítettség és olyan humánerőforrás-fluktuáció van, ami cégük szempontjából nem előnyös.

„Mi a város és a megye azon törekvésében is partnerek kívánunk lenni, hogy a fiatalok az egyetem elvégzését követően szülővárosukban találjanak munkát” – hangsúlyozta az ügyvezető igazgató.Aláírták a szándéknyilatkozatot | Fotó: Csíkszereda Városháza/Facebook

„Ez Csík jövője: magas technológiával, magasan képzett szakemberekkel fenntartható munkahelyeket teremteni” – csengett össze Borboly Csaba, Hargita Megye tanácselnökének véleménye a Controlsoft cég küldetésével.

Arról is tájékoztatnak, hogy az üzemcsarnokot már tervezik, idén elkezdődik az építkezés, jövőre pedig már meg is nyitnák azt. Várhatóan kezdetben 15, később pedig mintegy 50 személynek biztosítanának munkahelyet. Az irodarészben villamosmérnököket, mérnök-informatikusokat, gépészmérnököket, az üzemcsarnokban pedig villanyszerelőket és technikusokat alkalmaznának, és a szakképző intézményekből érkezők gyakorlati oktatását is vállalnák. Cél, hogy a helyi vállalkozásokkal együttműködve nagyobb projekteket tudjanak vállalni és megvalósítani.

A Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának dékánja, dr. Lázár Ede elmondta, örömmel vesznek részt minden olyan tevékenységben, amely az egyetem misszióját – a versenyképes tudású diákok nevelését és Székelyföldön való munkavállalását – elősegítik, beteljesítik. Rámutatott, a Controlsofttal együtt a negyedik ipari forradalom is megérkezett Csíkszeredába.

A Székely Károly Szakközépiskola számára legalább két szempontból bír jelentőséggel az együttműködés. Blénessy Csaba igazgató szerint a diákjaiknak előnyt jelent majd, ha ilyen típusú vállalatnál szerezhetnek gyakorlati tapasztalatot, ugyanakkor a tanulók toborzásánál is vonzerővel bír majd a céggel kötött partnerség – zárul a közlemény.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?