Zökkenőmentesen zajlik a levélszavazatok leadása Csíkszeredában

Magas arányban éltek szavazati jogukkal azok a csíkszeredaiak, akik kettős állampolgárságuk révén részt vehetnek a magyarországi országgyűlési választáson. Keddig a jogosultak csaknem 90 százaléka leadta levélszavazatát.

Az elmúlt másfél hétben sok ezer csíkszeredaihoz kopogtattak be az RMDSZ-es városi küldöttek tanácsának képviselői, hogy érdeklődjenek, problémamentesen zajlik-e a levélszavazatok leadása  a magyarországi országgyűlési választásokra – közölte keddi sajtótájékoztatóján Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere, az RMDSZ városi szervezetének elnöke.

„Meglepetéssel vettük tudomásul, hogy Csíkszeredában a megkérdezettek 90 százaléka a magyar állampolgári kötelességének eleget tett. Több ezer ember járt be a városból a konzulátusra és a Magyar Ügyek Házába, hogy szavazatát leadja” – mondta el a városvezető. A szerző felvétele.

A politikus hangot adott annak a meggyőződésének, hogy fontos a szavazatok révén visszajelzést adni a magyarországi folyamatokra, az elmúlt 12 év nemzetpolitikájára a magyar–magyar kapcsolatok szélesítésére. Korodi Attila arra biztatott, hogy a hátralévő néhány napban is bátran forduljanak segítségért a Magyar Ügyek Házának munkatársaihoz, ahol reggel 8-tól este 8-ig segítenek a levélszavazatok összeállításában, az azonosító lapok kitöltésében. Ezen kívül az önkéntesek is folytatják a lakosok felkeresését a lakcímükön.

„A szavazatokat leadhatják személyesen, vagy rábízhatják a városi küldöttek tanácsának kollégáira, illetve az önkéntesekre. Igazán az a fontos, hogy akinek segítségre van szüksége, az jelezze, hogy tudja érvényesíteni a szavazati jogát” – emelte ki Korodi Attila. Hozzátette: a következő öt napban folytatódik a szavazás. Ugyanakkor megjegyezte, hogy a legtöbb csíkszeredai választó nem várt a segítségre, hanem önállóan felkereste a konzulátust és élt a választás lehetőségével.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?