Levélszavazatok: aki bizonytalan a nyilatkozat kitöltésében, bátran kérjen segítséget

Antal Géza, az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének ügyvezető elnöke arra biztat minden erdélyi magyar állampolgárt, hogy éljen szavazati jogával a magyar országgyűlési választáson és bátran forduljon az RMDSZ-hez, ha kérdése adódik. Tudatta: Kolozs megyében a helyi szervezetek majdnem minden magyarlakta településen segítik a levélszavazatok nyilatkozatainak helyes kitöltését.

Antal Géza a Maszol megkeresésére elmondta: nagyon sokféle formában el lehet érni az RMDSZ munkatársait, hogy segítséget nyújtsanak azoknak, akik hozzájuk fordulnak ügyes-bajos dolgaikkal, hiszen kiterjedt hálózatuk van Kolozs megyében.

„Én azt tudom javasolni mindenkinek, aki bizonytalan az azonosító nyilatkozat kitöltésében, esetleg segítségre van szüksége a levélszavazat eljuttatásában, hogy forduljanak bátran hozzánk. A kolozsváriaknak viszonylag egyszerű dolguk van, hiszen itt van egy főkonzulátus, de vidéken, vagy más településeken abban is tudunk segíteni, hogy eljuttatjuk mi a levélszavazatokat a főkonzulátusra. Mi annyit teszünk, hogy az RMDSZ-nél begyűjtjük a szavazatokat, és leadjuk jegyzőkönyvekkel a főkonzulátusra, ez egy átlátható, tiszta folyamat” – magyarázta.

Fotók: Antal Géza Facebook-oldala

A Kolozs megyei RMDSZ ügyvezető elnöke hozzátette, ő úgy látja, hogy az elmúlt időszakban az RMDSZ-nek sikerült kiépítenie a bizalmat. Az idősebbek azok, akik biztosabbra mennek, ezért felkeresik őket segítségért, de a fiatalabb generáció is szívesebben bízza meg a szövetséget, mint a postát a levélszavazatok kézbesítésével.

„Ha valaki egy picit is bizonytalan, forduljon az RMDSZ-hez”

Antal Géza úgy fogalmazott, ezért biztatnak mindenkit arra, hogy ha lehetőségük van, forduljon az RMDSZ képviselőihez, mivel míg a magyarországi urnás szavazásnál a szavazatok alig egy százaléka volt érvénytelen, az Erdélyből visszaküldött levélszavazatok esetében ennek az aránya 15 százalék körüli volt négy évvel ezelőtt.

Mint mondja, ez nagyon egyszerűen kiküszöbölhető lenne, ha azok, akik nem biztosak magukban, segítséget kérnek. „Mi továbbra is azt mondjuk, hogyha valaki egy picit is bizonytalan, akkor forduljon az RMDSZ-hez annak érdekében, hogy érvényes is legyen a szavazata. Ne hagyjuk kárba veszni a szavazatunkat, inkább győződjünk meg róla, hogy az biztosan érvényes lesz. Így nem csak állampolgári kötelezettségünknek teszünk eleget, hanem hozzájárulunk a nemzet sorsáról döntő választás sikeréhez.” – nyilatkozta.

Antal Géza elmondta még, napi szinten kapcsolatban állnak a főkonzulátussal és visznek be oda levélszavazatokat, hiszen a kolozsvári irodájukban és a vidéki szervezeteiknél is gyűjtik azokat. A vidéki szervezetektől hetente hozzák be a levélszavazatokat Kolozsvárra, például pénteken érkezik az első nagyobb csomag.

Zsigmond Barna Pál magyarországi országgyűlési képviselő keddi kolozsvári sajtótájékoztatóján szintén arra biztatta az erdélyi magyar állampolgárokat, hogy a szavazatuk érvényessége érdekében kérjenek segítséget, amennyiben nem biztosak abban, hogy miképpen kell kitölteni a formanyomtatványokat.

„Arra biztatok mindenkit, hogy ha bizonytalan az egyéni nyilatkozat kitöltésekor, kérjen segítséget az RMDSZ képviselőitől és munkatársaitól. A legbiztosabb, ha a főkonzulátusra juttatjuk el ezeket a borítékokat, és ebben is kérjék bátran az RMDSZ segítségét” – hívta fel a figyelmet Zsigmond Barna Pál.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?