Népszámlálás és magyarországi választások: részvételre buzdítanak

Az április 3-ai magyarországi parlamenti választások és a küszöbön álló romániai népszámlálás fontosságát emeltet ki csütörtökön Szatmárnémetiben megtartott sajtótájékoztatóján Zsigmond Barna Pál magyar országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, a Fidesz külhoni igazgatója. Az egykori csíkszeredai konzult a Szatmár megyei RMDSZ székházában Pataki Csaba megyei és Kereskényi Gábor szatmárnémeti RMDSZ-elnök, illetve Nagy Szabolcs és Magyar Lóránd parlamenti képviselők fogadták.

„Zsigmond Barna nem csak akkor jön, amikor kampány van, hanem akkor is mellettünk áll, amikor segítségre van szükségünk akár beruházások, akár a nemzet jövője kapcsán. Mi egy csapat vagyunk, egy húron pendülünk” – mondta bevezetőjében Pataki Csaba a Szatmár megyei tanács és az RMDSZ megyei elnöke.

A szerző felvétele

A magyar országgyűlési képviselő szerint két fontos eseményre hívta fel a figyelmet: a romániai népszámlálásra és a magyarországi választásokra. „Mindkettő fontos a nemzet jövőjét illetően” – szögezte le. Zsigmond Barna Pál szerint Magyarországon most két erő áll egymással szemben. Az egyik „a nemzetegyesítő kormány”, a másik „a nemzet szétszakításáért, a külhoni magyarokat 2004-ben szégyenletesen módon elutasító ellenzék”. A folytatásban gyakorlati információkat osztott meg a választási regisztrációról. Aki 2014-ben és 2018-ban már szavazott, nem kell regisztrálnia, csak ha változott a lakcíme. Azoknak, akiknek segítségre van szükségük, fordulhatnak RMDSZ-hez.

Kereskényi Gábor városi RMDSZ-elnök és szatmárnémeti polgármester szerint „a magyar állampolgársággal a szavazási kötelezettség is jár”, valamint örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy hamarosan megkezdődik a magyarországi tulajdonban levő, Szatmárnémeti központjában álló Pannónia szálló felújítása. A városvezető kiemelte még, hogy a magyar kormány nemcsak beruházásokat, hanem olyan közösségépítő rendezvényeket is támogat, mint a Partiumi Magyar Napok.

A találkozón jelenlévő Nagy Szabolcs parlamenti képviselő megköszönte a bizalmat, amit az RMDSZ kapott a kettős állampolgársággal kapcsolatos ügyintézés során, remélve, hogy az európai döntéshozó testületekben továbbra is olyan magyarországi politikusokkal dolgozhat, akik számára fontos a keresztény értékek és a hagyományos családmodell védelme. Magyar Lóránd képviselő a Partiumi Falugazdász Hálózat támogatását köszönte meg, amely az Agrárminisztérium támogatásával végez hiánypótló munkát a magyar gazdákért.

banner_yPcbUIdB_300x250-maszol-HF23_3mb.gif
banner_vtAivxH1_web-banner-HF23.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?