Megoldódhat Szatmárnémeti legtitokzatosabb gyilkossági ügye?

Szatmárnémetiben vagy akár Szatmár megyében – szerencsére – nem gyakoriak a gyilkossági ügyek, az elkövetőket pedig az esetek túlnyomó részében rövid időn belül sikerül kézre keríteni. Legalábbis az egyszerűbb esetekben. Ám a 2014 novemberében történt Dorgai-gyilkosság nem ilyen: a hatóságok több száz személyt hallgattak ki, ám az elkövetőt azóta sem sikerült azonosítaniuk. Pedig az évek során több fő gyanúsítottról is szó volt, ám egyikük esetében sem volt elég bizonyíték a vádemeléshez. Most pedig újabb gyanúsított került a rendőrség látóterébe.

2014. november 10-én újságírók és rendőrök lepték el a Szatmárnémeti új központjának közvetlen közelében található Szamos-töltést. Egy fiatal kerékpározó ugyanis gyanús jelekre lett figyelmes a töltés aljában, kisvártatva pedig egy rokonával tért vissza a helyszínre, ahol rövid kutakodás után a bozótban borzalmas látvány fogadta őket: egy meztelen női holttest, amely csupán a jobb lábán „viselt” egy csizmát. Rövid időn belül kiderült, hogy a Szatmárnémeti Északi Színház román társulatának a színésznője, az 1971-ben született Dorgai Gabriella az áldozat.

A boncolás bebizonyította: a nőt megfojtották, továbbá több bordája is eltörött. Az is biztos, hogy nem értéktárgyai miatt kellett meghalnia, ugyanis azokat nem vitték el.

Az esetet követően számos bejelentés érkezett gyanús figurákról, elsősorban ijedt nők részéről. Voltak hírek, amelyek szerint a gyilkosság helyszíne közelében egy másik nőt is megtámadtak, az esetre felfigyelő magyarországi bulvársajtó pedig egy ottani gyilkossággal is összefüggésbe hozta a szatmárnémeti esetet. Ennek kapcsán azonban gyorsan kiderült, nincs kapcsolat a két ügy között.

A hatóságok közzétettek egy fantomképet is, amely az esetleges gyanúsítottat ábrázolja: egy 180 centiméter magas, akkor 30-45 évesnek tűnő férfi képét. A nyomozás azonban így sem vezetett eredményre.Illusztráció | Fotó: RayMediaGroup/Pixabay

A Gazeta De Nord-Vest napilap nemrég azonban új, állítólag rendőrségi belső forrásokból származó információkat tett közzé. Eszerint egy január 5-én elfogott, 48 éves férfi bűnössége is felmerült a közel 8 éve történt gyilkosság kapcsán. Ő egyébként amiatt került a rendőrség látóterébe, mert kiderült: többször is megerőszakolta kiskorú lányát.

A lap tudni véli, hogy a férfi kevéssel a Dorgai-gyilkosságot követően felmondott munkahelyén és külföldön kezdett dolgozni. Az ügyben DNS-mintát vettek tőle, amit összehasonlítanak az áldozat körmei alatt talált idegen bőrdarabokkal. A vizsgálatok eredményére még heteket kell várni, tehát az is megtörténhet, hogy – ebben az ügyben – bebizonyosodik a férfi ártatlansága. A rendőség gyilkossági osztályának pedig tovább kell nyomoznia az ügyben, ami mára jelentősen megkérdőjelezte a munkájuk hatékonyságát. Sokak szerint már csak akkor kerülne elő a gyilkosság elkövetője, ha ő maga jelentkezne vallomást tenni a rendőrségen.

De olyan elméletek is szárnyra kaptak már, miszerint egy pszichikai beteg az elkövető, aki egyszerűen nem is emlékszik arra, amit november 9-ről 10-re virradó éjszaka tett…

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?